Câinii lui Nicolae Ceauşescu, răsfăţaţi pe canapele aurite

Ultima actualizare:
Canapeaua câinilor a fost  instalată chiar lângă  patul cuplului Ceauşescu
Canapeaua câinilor a fost instalată chiar lângă patul cuplului Ceauşescu

Mobilier în stil Ludovic al XIV-lea, pereţi tapetaţi cu mătase de cea mai fină calitate, candelabru cu cristale şi oglindă de Murano. Decorul nu e rupt din vreun hotel din Dubai. E camera în care se odihneau Corbu şi Şarona, cei doi câini ai lui Nicolae Ceauşescu!

Fosta reşedinţă a lui Ceauşeascu, în care familia dictatorului a locuit aproape un sfert de veac, are nu mai puţin de 80 de camere, toate amenajate într-un lux de neimaginat pentru muritorul de rând. Şi cum dictatorul era un mare iubitor de câini, s-a îngrijit ca nici cei doi labradori ai familiei să nu ducă lipsă de nimic. Animalele aveau propriul colţişor de Rai în palatul din Primăverii.


    Canapeaua câinilor a fost  instalată chiar lângă  patul cuplului CeauşescuFoto: David Muntean
Canapeaua câinilor a fost instalată chiar lângă patul cuplului CeauşescuFoto: David Muntean

Special pentru ei a fost lucrată o canapea aurită, care a fost instalată chiar în dormitorul matrimonial. De altfel, noptierele, cele două fotolii, scaunele, toate au fost lucrate în alb şi auriu, ca să se asorteze cu locul de odihnă al patrupedelor. Nici de curăţenie nu se mai ţinea cont, atât de mare era dragostea lui Ceauşescu pentru Corbu şi Şarona. Menajera casei spunea despre Leana că era o stăpână obsedată de curăţenie, în timp ce Ceauşescu era atât de ordonat încât n-ar fi intrat în ruptul capului încălţat în casă. Cu toate acestea, câinilor li se permitea orice. Ce e drept, nu înainte să fie spălaţi pe picioare de securiştii de serviciu...

Click! spune

Palatul Primăverii a intrat în circuit turistic. Sâmbătă, 12 martie, a fost deschisă în premieră, cu acces gratuit, iar din 19 martie va fi la dispoziţia tuturor celor care vor să dea o raită prin intimitatea cuplului dictatorial. Programul va fi de miercuri până duminică, între 10.00 şi 18.00, iar preţul unui bilet va fi de 30 de lei.

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net