Câinii lui Nicolae Ceauşescu, răsfăţaţi pe canapele aurite

ceau5-act-1-foto-photoland_.jpg

Cei doi labradori îl însoţeau pe dictator inclusiv la întâlnirile la nivel înalt
Foto: Photoland/ Corbis

Mobilier în stil Ludovic al XIV-lea, pereţi tapetaţi cu mătase de cea mai fină calitate, candelabru cu cristale şi oglindă de Murano. Decorul nu e rupt din vreun hotel din Dubai. E camera în care se odihneau Corbu şi Şarona, cei doi câini ai lui Nicolae Ceauşescu!

Fosta reşedinţă a lui Ceauşeascu, în care familia dictatorului a locuit aproape un sfert de veac, are nu mai puţin de 80 de camere, toate amenajate într-un lux de neimaginat pentru muritorul de rând. Şi cum dictatorul era un mare iubitor de câini, s-a îngrijit ca nici cei doi labradori ai familiei să nu ducă lipsă de nimic. Animalele aveau propriul colţişor de Rai în palatul din Primăverii.

canauntitled-1.jpg

Canapeaua câinilor a fost instalată chiar lângă patul cuplului Ceauşescu
Foto: David Muntean

Special pentru ei a fost lucrată o canapea aurită, care a fost instalată chiar în dormitorul matrimonial. De altfel, noptierele, cele două fotolii, scaunele, toate au fost lucrate în alb şi auriu, ca să se asorteze cu locul de odihnă al patrupedelor. Nici de curăţenie nu se mai ţinea cont, atât de mare era dragostea lui Ceauşescu pentru Corbu şi Şarona. Menajera casei spunea despre Leana că era o stăpână obsedată de curăţenie, în timp ce Ceauşescu era atât de ordonat încât n-ar fi intrat în ruptul capului încălţat în casă. Cu toate acestea, câinilor li se permitea orice. Ce e drept, nu înainte să fie spălaţi pe picioare de securiştii de serviciu...

Click! spune

Palatul Primăverii a intrat în circuit turistic. Sâmbătă, 12 martie, a fost deschisă în premieră, cu acces gratuit, iar din 19 martie va fi la dispoziţia tuturor celor care vor să dea o raită prin intimitatea cuplului dictatorial. Programul va fi de miercuri până duminică, între 10.00 şi 18.00, iar preţul unui bilet va fi de 30 de lei.

Loading...

Citește și

  • Livinguri şi dormitoare luxoase, cramă, cinematograf, piscină, saună, seră exotică. „Cuibuşorul de nebunii” al cuplului Elena şi Nicoale Ceauşescu avea 80 de camere şi se întindea pe nu mai puţin de 2.000 de metri pătraţi. Acum, palatul poate fi vizitat de tot poporul!

  • Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit pe marţi (26 ianuarie) 98 de ani. Obsedat de propria imagine, el a avut grijă ca anumite detalii legate de viaţa sa privată să nu se afle. Aşa se face că multe lucruri despre fostul lider comunist au ieşit la iveală de abia după moartea acestuia. Iată lucruri mai puţin ştiute despre Nicolae Ceauşescu.

  • nicu ceausescu elena ceausescu

    Un bărbat potent, dar timid, a cărui viață amoroasă a fost strict controlată de mama sa, Elena Ceaușescu. Nicu Ceaușescu a asistat neputincios la ”epurările” dictate de prima doamnă. A fost nevoit să renunțe la femeia pe care a iubit-o timp de zece ani, a acceptat soția recomandată pe linie de partid și a murit departe de cea alături de care spera să îmbătrânească.

  • Elena Ceauşescu, deşi nu era o femeie frumoasă, a trăit mai multe poveşti de dragoste, atât înainte, cât şi după ce a devenit soţia dictatorului.