Caii găsiți legați pe marginea unui lac din Constanța, salvați de autorități

Ultima actualizare:

    Caii au fost luați din câmp și duși la o fermă din localitatea PeșteraFoto: adevarul.ro
Caii au fost luați din câmp și duși la o fermă din localitatea PeșteraFoto: adevarul.ro

Caii descoperiți la sfârșitul săptămânii trecute legați pe marginea Lacului Zarguzon au fost preluați de autoritățile constănțene pentru a fi îngrijiți. Este vorba despre 35 de cai, iar situația lor îngrijorătoare a fost semnalată în spațiul public.

La sfârșitul săptămânii trecute, un filmuleț postat pe Facebook atrăgea atenția asupra situației în care se aflau 35 de cai: legați în frig pe un câmp din oraşul Techirghiol. Animalele păreau a fi nehrănite și maltratate, iar autorităţile s-au mobilizat pentru salvarea lor. Astfel, Primăria Techirghiol a anunțat că, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa, Poliţiei din Techirghiol, Poliţiei Locale Techirghiol şi medicul veterinar din oraşul Techirghiol, au acționat pentru salvarea cailor.

Doar 6 cai erau microcipați

„Identificarea şi strângerea cailor a durat câteva ore având în vedere suprafaţa mare de terenuri Agricole, dar şi condiţiile meteo care au îngreunat accesul autorităţilor. Ancheta privind indentificarea proprietarului sau proprietarilor cailor este în plină desfăşurare, având în vedere că din cei 35 de cai doar 6 erau microcipati. Precizăm că nici unul din exemplarele găsite de autorităţi nu era în evidenţa Registrului Agricol al Primăriei Techirghiol”, transmite primăria, citată de adevarul.ro.

Animalele au fost duse la o fermă din Peștera  

Caii au fost transportaţi la o fermă din localitatea Peştera, unde vor fi îngrijiţi. În continuare, polițiștii continuă verificările, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun. Asociația ”Kola Kariola” a postat pe Facebook un mesaj, cerând intervenţia DSVSA Constanţa pentru salvarea lor. „Nici un ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o rezolve statul român”, a transmis Asociaţia ”Kola Kariola”. ONG-ul a precizat că clipul video a fost preluat de pe pagina rapper-ului Puya, acesta făcând, la rândul său, un apel pentru salvarea animalelor. „În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ţinuţi legaţi în frig şi în mizerie, fără mâncare şi mulţi dintre ei se îmbolnăvesc şi mor. Autorităţile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulţi o să se sesizeze cineva şi o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnaţi la moarte sigură", a scris Puya pe Facebook.   

Citește și: 

Șocant! 40 de cai legaţi, care par maltrataţi, filmaţi pe marginea unui lac de lângă Techirghiol

Căţelul maltratat în Sălaj a ajuns în Anglia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net