Cad primele capete după tragedia din Apuseni. Victor Ponta a anunţat demiteri

Ultima actualizare:

    Ponta, preşedinte PSD
Ponta, preşedinte PSD

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că secretarul de stat din Ministerul de Interne, Constanti Chiper, va fi demis după ce operaţiunea de salvare a supravieţuitorilor accidentului aviatic din Apuseni a durat mai bine de şase ore.

UPDATE 14.20: Potrivit Mediafax, Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, a demisionat. Renunţarea la funcţie venind după ce premierul Victor Ponta a anunţat că va cere Consiliului de Administraţie înlocuirea sa pentru deficienţe în cazul accidentului aviatic din munţii Apuseni.

UPDATE 13.40:  Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ion Burlui, a demisionat, miercuri, ca urmare a situaţiei privind intervenţia în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, în urma căruia două persoane au murit şi alte cinci au fost rănite, transmite Mediafax.

De asemenea, prim ministrul va propune Ministerului Transporturilor demiterea şefului ROMATSA, precum şi convocarea CSAT pentru demiterea lui Marcel Opriş de la conducerea STS, informează România Tv.

Premierul a primit miercuri dinineaţă un raport referitor la modul în care a acționat fiecare instituție în parte în cazul operațiunilor de luni, după producerea accidentului aviatic din județul Cluj.

“Au existat deficienţe inacceptabile în operaţiunea de căutare. În cadrul celor trei instituţii lucrurile au funcţionat extrem de încet”, a mai declarat Victor Ponta, miercuri dimineaţă.

Premierul Victor Ponta a anunţat că supravieţuitorii accidentului aviatic produs, luni, în judeţul Cluj, precum şi persoanele care au intervenit pentru salvarea acestora vor primi decoraţii.

"Evident, voi propune decorarea atât a celor cinci supravieţuitori, cât şi a celor care au făcut posibilă identificarea celor cinci şi intervenţia chiar şi la un moment mai întârziat", a spus Ponta.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Citeşte şi:

Cauzele morţii lui Adrian Iovan. Primele rezultate ale necropsiei

Avionul prăbuşit în Apuseni: 5 întrebări în cazul tragediei din munţi

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net