Ca să fie totul strună, să vină chinezu’ lună de lună!

Aproape cinci kilometri de gropi prin pădure. Aşa arăta acum o săptămână şoseaua care a devenit brusc cea mai importantă din ţară. Sosirea chinezilor a băgat autorităţile în priză, care s-au pus pe treabă şi au asfaltat drumul judeţean 101M, care leagă DN1 de Palatul Snagov, în doar patru zile. Dovadă încă o dată că dacă e musai, se poate!

Acum o săptămână riscai să-ţi rupi maşina în două dacă intrai pe drumul 101 M, azi asfaltul e ca-n palmă. Peste noapte, şoseaua plină de gropi a fost încadrată ca drum de interes naţional şi a fost asfaltată pe banii CNADNR. 

Zeci de muncitori şi utilaje au lucrat toată săptămâna la repararea drumului judeţean

CLIIMA20131124_0102_1.jpg

Drumul are aproape 5 kilometri (Fotografii: Roberto Sălceanu)

CLIIMA20131124_0103_1.jpg

Drumul are aproape 5 kilometri (Fotografii: Roberto Sălceanu)

Cum de s-a întâmplat minunea? „De vină" sunt oficialii chinezi care sosesc astăzi la Palatul Snagov, unde va avea loc forumul cooperării Europa de Est - China.

Ca să nu ajungă zdruncinaţi la palat, ministrul marilor proiecte, Dan Şova a dat ordin să se asfalteze de urgenţă cei aproximativ cinci kilometri de drum. Zis şi făcut.

Ieri, acesta arăta ca în palmă

CLIIMA20131124_0104_1.jpg

Drumul are aproape 5 kilometri (Fotografii: Roberto Sălceanu)

Premierul Chinei, Li Keqiang, soseşte azi la Bucureşti

De miercuri dimineaţă şi până sâmbătă, în zonă nu aveai loc să arunci un băţ. Zeci de muncitori şi utilaje lucrau de zor, asfaltau şi trasau dungi pe şosea. Acum drumul arată mai bine decât cel de pe autostradă, chiar dacă nu face legătură decât între DN1 şi o pădure, iar cei care îl tranzitează sunt în general bogătaşii care iau masa la restaurantele de fiţe de pe malul lacului Snagov, sau cei care-şi fac nunţi fastuoase la palat.

Dacă drumul l-au pus la punct, guvernanţii riscă să se facă de râs pentru că au uitat unele „detalii". Sperăm că oficialii chinezi vor avea geamuri fumurii, ca să nu observe maidanezii din faţa palatului sau gunoaiele, sticlele şi resturile de asfalt aruncate de muncitori prin pădure. Sau poate le va da dureri de cap mirosul înţepător de vopsea care pluteşte în zonă. Între timp, alte zeci de drumuri distruse aşteaptă să fie asfaltate. Aşa că, chinezilor nu vreţi să faceţi un tur al ţării? Poate aşa scăpăm şi noi de gropi.

Peste 1.300 de oficiali străini la Bucureşti

Circulaţia din centrul Capitalei va fi dată peste cap, de luni, până joi. O delegaţie uriaşă, de peste 1.300 de persoane, soseşte în Bucureşti. Va fi prezent premierul Republicii Populare Chineze, Li Keqiang, care va fi însoţit de 300 de oameni de afaceri şi oficiali.

Delegaţia chineză va participa la un Forum Economic la care sunt aşteptaţi 16 premieri şi peste 1.000 de oameni de afaceri din Europa Centrală şi de Est, plus 400 de oameni de afaceri români. Vor fi luate măsuri de securitate pentru deplasările delegaţiilor, de la aeroport, spre Palatul Victoriei, Palatul Parlamentului, ambasade, hoteluri.

Şi pe aici ar trebui să treacă premierul

Domnule Li Keqiang, noi, şoferii care folosim zilnic drumurile de mai jos, v-am fi recunoscători dacă, în timpul scurtei dumneavoastră vizite în România, aţi da o fugă şi în aceste zone. Vă aşteptăm cu drag!

DJ 296 A Botoşani

CLIIMA20131124_0106_1.jpg

DJ 296 A Botoşani

DN 19 Sighetu Marmaţiei -Satu Mare

CLIIMA20131124_0107_1.jpg

DJ 296 A Botoşani

DN 26 Galaţi - Murgeni

CLIIMA20131124_0108_1.jpg

DJ 296 A Botoşani

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1