Ca-n filme! Cum a scăpat Sebastian Ghiță de filajul polițiștilor

9-bun-1-ghita.jpg

Sebastian Ghiță a scăpat de filajul polițiștilor apăsând pedala de accelerație
foto: arhiva Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Scenele cu polițiști lăsați în urmă de răufăcătorii care conduc mașini de ultimă generație s-au mutat de pe marile ecrane pe drumurile patriei. În rolurile principale, Sebastian Ghiță, proaspăt rămas fără imunitate parlamentară, și polițiștii care-l filau, la cererea procurorilor DNA.

De două zile, Sebastian Ghiță este cel mai căutat român. Căutat la propriu, dat în urmărire națională și în consemn la frontieră. Fostul deputat le-a dispărut polițiștilor de sub nas, pe DN1, cu 200 km/h, luni seară. Cum nu l-au mai găsit nici în fața casei, nici la altă adresă din cele cunoscute, autoritățile n-au mai putut decât să constate că omul a dispărut.

Sebastian Ghiță a fost văzut în public ultima oară luni seară, când a participat la o întâlnire „protocolară” cu foştii membri ai Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului asupra SRI, care a marcat finalul mandatului fostului Legislativ. Fostul deputat era filat, iar polițiștii ”au ținut aproape” doar până când Ghiță a apăsat mai tare pe accelerație.

Colac peste pupăză, o altă mașină le-a tăiat calea oamenilor legii, iar urmăritul dus a fost. Polițiștii au condus până la locuința lui Ghiță, unde au observat mașina parcată în curte, însă din acea seară de la ora 23:00 nu s-a mai putut lua legătura telefonic cu acesta.

Poliţiştii au decis să-l dea în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. Oamenii legii l-au căutat la toate adresele cunoscute, dar fără succes. Anchetatorii iau în calcul şi varianta plecării în străinătate.

Sebastian Ghiță se află sub control judiciar

Sebastian Ghiţă era sub control judiciar şi avea obligaţia să se prezinte la Parchet sau Poliţie, ori de câte ori, este chemat.

El a fost citat să se prezinte luni la sediul Parchetului la ora 12:00, însă nu a venit.

Pe 6 septembrie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de deputatul Sebastian Ghiță, și față de fostul premier Victor Ponta, acuzați de complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, respectiv, folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Procurorii susțin că Ponta, în calitatea sa de președinte al PSD și-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiță să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formațiunea sa să aibă certitudinea că va obține mandatul.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5