Ca-n filme: orădean ameninţat cu pistolul şi răpit cu o maşină!

Nu e Chicago anilor ‘20, pe vremea faimosului gangster Al Capone, ci Oradea la final de 2016! În plină zi, un bărbat a fost ameninţat cu pistolul de trei indivizi, apoi a fost urcat într-o maşină şi ameninţat că trebuie să plătească o datorie de 10.000 de lei. Totul s-a desfăşurat după un plan ticluit de către unul dintre atacatori!

Pistol, violenţă şi spaimă pe o stradă din Oradea! Trei indivizi fără scrupule au ajuns zilele trecute după gratii, acuzaţi de tâlhărie calificată, instigare la şantaj şi şantaj. Cei trei bărbaţi au încercat să ia 10.000 lei de la un bihorean, pe care l-au speriat de moarte în după-amiaza zilei de 6 decembrie. Bărbatul a fost răpit în plină stradă, sub ameninţarea unui pistol. Potrivit poliţiştilor, cei trei orădeni, unul în vârstă de 61 de ani şi ceilalţi doi de 21 de ani, au acţionat după un plan pus la cale de cel mai vârstnic dintre ei, scrie adevarul.ro.

L-au sunat şi i-au cerut bani

Victima celor trei agresori este un bărbat de 42 ani din comuna Brusturi. Omul a fost acostat pe o stradă din Oradea şi urcat cu forţa într-un autoturism, unde, sub ameninţarea unui pistol, i s-a pus în vedere că trebuie să le plătească atacatorilor o datorie de 10.000 lei. „Cei trei s-au deplasat alături de victimă la domiciliul acesteia, au ameninţat-o şi au deposedat-o de 300 euro”, explică Alina Dinu, comisar la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Bihor. Pe 9 decembrie, cei trei l-au sunat pe bărbat şi i-au cerut alţi 200 euro, bani pe care acesta i-a şi plătit.

Agresorii, arestaţi pentru 30 de zile

De teamă că şantajul va continua, omul s-a prezentat la Poliţie şi i-a reclamat pe cei trei indivizi. Pe 20 decembrie, la ora 10.00, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor şi un echipaj al Poliţiei Oradea, sub coordonarea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale de la Inspectoratul General al Poliţiei, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a şantajiştilor. „Cei trei bărbaţi au fost ridicaţi de poliţişti după ce au primit alţi 400 euro, din cei 10.000 de lei solicitaţi iniţial”, a adăugat Alina Dinu.

Poliţiştii au ridicat şi pistolul folosit pentru intimidarea victimei, armă deţinută fără autorizaţie, fiindcă nici unul dintre cei trei orădeni nu are permis de port-armă. Şantajiştii au fost arestaţi pentru 30 de zile.
 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1