Ca la noi la nimeni! Noul purtător de cuvânt al Guvernului, în proces cu... Guvernul

Ultima actualizare:

Situaţia e cel puţin amuzantă, având în vedere că Dan Suciu, proaspăt numit purtător de cuvânt al premierului Mihai Răzvan Ungureanu, cu rang de secretar de stat în Guvernul României, va trebui să susţină poziţia Guvernului în acest proces, scrie Adevărul.

Ce s-a întâmplat? Vara trecută, un grup de jurnalişti, artişti şi creatori care au fost retribuiţi de-a lungul anilor pe drepturi de autor a dat statul în judecată, prin intermediul avocatului Gheorghe Piperea, într-un proces colectiv ce viza declanşarea de către ANAF a procedurilor de inspecţie fiscală şi intenţia autorităţilor guvernamentale de a le percepe, retroactiv, TVA pe veniturile încasate.

Iniţiatorii acţiunii în instanţă au considerat ilegal să li se perceapă retroactiv TVA (bani pe care nu i-au încasat vreodată şi pe care ANAF nu li i-a solicitat niciodată, în diversele comunicări scrise aferente încheierilor exerciţiilor fiscale anuale) pe drepturile de autor aferente activităţilor independente pe care le-au prestat în ultimii cinci ani.

În acest moment, conform unei sentine executorii a Curţii de Apel Bucureşti, aplicarea actelor normative pe care s-a bazat statul în demersul său este suspendată până la judecata pe fond a cazului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net