Buzău: A căzut din barcă în ”Lacul fără fund” de la Meledic, sub privirile familiei, și s-a înecat

lacul_fara_fund.jpg

lacul meledic
Bărbatul căzut în ”Lacul fără fund” nu a mai ieșit la suprafață
Foto: adevarul.ro

O plimbare cu barca, duminică, pe lacul din localitatea buzoiană Meledic s-a sfârșit tragic pentru un bărbat din Vrancea, care s-a urcat în ambarcațiune împreună cu un prieten. Când se întorceau la mal, cei doi s-au dezechilibrat și au căzut în apă. Unul dintre ei nu a mai ieșit la suprafață și este căutat și acum de scafandri.

Pompierii caută și astăzi trupul bărbatului care a căzut, duminică, în lacul Meledic, și nu a reușit să mai iasă la suprafață. Apa se întinde pe un hectar şi o adâncime de peste şapte metri, însă localnicii spun că nu au dat niciodată de fund, tocmai de aceea i se spune ”Lacul fără fund”.

Lucian Maftei, un bărbat de 45 de ani din localitatea Dumitreşti, judeţul Vrancea, a dispărut în ochiul de apă căruia localnicii îi spun ”Lacul fără fund”, de la Meledic. Lucian se plimba cu barca împreună cu un prieten din aceeaşi localitate. Chiar înainte să ajungă la mal, cei doi s-au dezechilibrat şi au căzut în lac. Din nefericire, doar unul dintre ei a mai ajuns la mal. Supraviețuitorul a încercat să-și salveze prietenul, dar nu a reușit, scrie adevarul.ro.

„Trei echipaje de cautare-salvare având în dotare două bărci, au intervenit ca urmare a apelului de urgenţă ce semnala, la ora 13:48, o persoană posibil înecată în lacul de pe platoul Meledic, pe raza comunei Mânzăleşti. Misiunea de căutare a fost desfăşurată până la ora 21:00, fiind întreruptă pe parcursul nopţii, aceasta fiind reluată în această dimineaţă la ora 05:00”, se arată într-un comunicat al ISU Buzău.    La această misiune se va alătura un echipaj de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. 

A pierit sub ochii îngroziți ai soției

Bărbatul care a reușit să se slaveze are 50 de ani și lucrase anul trecut la modernizarea unui drum din zonă. Știind frumusețea peisajului de la Meledic, a hotărât să-şi aducă familia într-un weekend, dar şi pe prietenul său, Lucian, care, de asemenea, era însoţit de soţie. Bărbații au vrut să facă o plimbare cu barca, astfel că au împrumutat una de la un localnic. Din nefericire, ziua de relaxare s-a terminat cu o tragedie. Soția victimei a asistat neputiincioasă, de pe mal, la întreaga secvență. Întins pe mai puţin de un hectar, deşi se află într-o adâncitură creată pe un masiv de sare, lacul de la Meledic are apa dulce. Adâncimea lui depăşeşte şapte metri. În timpul verii, aici se face plajă şi se pescuieşte. Nu este indicat scăldatul, deoarece apa devine extrem de rece la doar un metru distanţă de mal. 

 

Citește și: 

 

Tânăr înecat în Lacul Morii din București. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a murit

 

Scafandrii militari caută trupul șefului APIA Cluj, în Lacul Beliș, la 90 de metri adâncime
 

 

Loading...

Citește și

  • baiat inecat lac siutghiol deces lac mamaia

    Un tânăr, în vârstă de 18 ani, s-a înecat, în sâmbătă după-amiază, în lacul Siutghiol, în spatele unui restaurant, după ce a mers la scăldat cu mai mulți prieteni. Potrivit primelor informații, adolescentul a vrut să înoate în lacul Siutghiol și, deși nu se decurca prea boine, totuşi s-a aventurat în larg. La un moment dat, el nu a mai fost văzut de prietenii săi, iar după aproximativ 10 minute, aceștia au sunat la 112.

  • barbat cazut in dambovita

    Un bărbat a căzut în râul Dambovita, în dreptul stăvilarului Ciurel. La fața locului au fost trimise două echipaje SMURD și scafandrii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1