BUZĂU. 5 membri ai aceleiași familii, bolnavi de coronavirus, după ce o tânără gravidă a luat virusul de la ginecolog

Ultima actualizare:

    foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Situație incredibiă în Buzău. Cinci persoane, membre ale aceleiaşi familii, au fost infectate cu coronavirus după ce o tânără însărcinată în luna a opta a fost consultată de un medic ginecolog, care ulterior a fost confirmat cu COVID-19.

Potrivit autorităţilor de sănătate publică din Buzău, cprima dată a fost confirmată cu coronavirus tânăra însărcinată în luna a opta. Femeia a fost consultată la un moment dat de un medic ginecolog, care lucrează în Spitalul din Râmnicu Sărat, ulterior bărbatul fiind depistat pozitiv, anunță News.ro.

După îmbolnăvirea gravidei, au fost contaminaţi soţul acesteia de 32 de ani, cumnata femeii de 26 de ani şi socrii ei, de 57 şi respectiv 60 de ani. Cu toţii sunt simptomatici şi au fost transportaţi la spitalul suport din Râmnicu Sărat, ancheta DSP fiind încă în desfăşurare pentru stabilirea tuturor contacţilor.

Primul deces de coronavirus în județul Buzău

Judeţul Buzău înregistrează duminică 196 de cazuri de COVID-19 şi primul deces în rândul acestei categorii de bolnavi. Este vorba despre un bătrân de 71 de ani, care avea cancer cu metastaze, şi care a contractat noul coronavirus în secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean Buzău, unde a fost internat pentru afecţiunile de care suferea. De asemenea, duminică a mai fost descoperită cu infecţie cu coronavirus o tânără de 19 ani, însărcinată, cu domiciliul în Buzău, simptomatică. Ea a fost transferată şi internată la Maternitatea Bucur la Spitalul V. Babeş, unde în data de 29 mai a fost testată şi confirmată pozitiv.

De asemenea, o tânără de 30 de ani, cu domiciliul în Ilfov apare pe lista noilor îmbolnăviri de la Buzău. Ea s-a întors în urmă cu 14 zile din Austria şi a intrat în izolare într-un apartament din Buzău. A prezentat simptome specifice şi a fost internată în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău până când a primit rezultatul testului, care a ieşit pozitiv.

Citește și:

Femeile însărcinate, risc mai mare să facă forme severe de Covid-19? Răspunsul specialiștilor

Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net