Buşoi vrea să facă cel mai mare spital din estul Europei

Ultima actualizare:

    Cristian Buşoi vrea  să înceapă construcţia  unităţii în iulie 2017. Clinica AKH  este cea mai mare  din Europa
Cristian Buşoi vrea să înceapă construcţia unităţii în iulie 2017. Clinica AKH este cea mai mare din Europa

În fiecare zi, zece români se internează la cel mai mare spital din Europa, AKH din Viena. Sătui de condiţiile oferite de clinicile de la noi, oamenii preferă să se împrumute şi să se trateze în străinătate. Tocmai de aceea, Cristian Buşoi are în plan să construiască, până în 2018, cel mai performant spital din România.

„Realitatea a demonstrat, din păcate, faptul că Bucureştiul nu este pe deplin pregătit să facă faţă, cu servicii medicale de excepţie, unor situaţii de criză. În plus, statisticile ne arată că foarte mulţi români sunt pacienţii clinicilor din afara ţării, pentru că nu au încredere în calitatea serviciilor medicale din ţară”, spune fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cristian Buşoi.

Având experienţă în managementul sanitar şi lucrând o vreme în domeniul medical, europarlamentarul Cristian Buşoi (37 de ani) consideră că „investiţiile într-un sistem de sănătate performant trebuie să devină o prioritate pentru administraţia Capitalei. Astfel, prioritatea mea este construirea celui mai performant spital din România, aici, în Bucureşti”, a completat Buşoi. Modelul de inspiraţie pentru construirea acestui spital este AKH din Viena, un centru de referinţă în oncologie, neurologie, boli cardiovasculare, alergologie, imunologie şi imagistică medicală. Totodată, AKH este cel mai mare spital din Europa şi unul dintre primele trei cele mai performante din lume. “Spitalul Municipal Bucureşti va fi o unitate compactă, autonomă, cu funcţionalitate integrală (investigaţii, diagnostic, tratament)”, a mai precizat Buşoi.În ceea ce priveşte fondurile pentru construirea acestei unităţi, Buşoi spune că banii vor veni de la bugetul local printr-un credit la Banca Europeană de Investiţii sau Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Pentru dotarea spitalului, banii se vor aloca de la Ministerul Sănătăţii. Se vor accesa şi fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, se vor face parteneriate public-private şi se va apela la programe specifice ale Băncii Mondiale.Ca amplasament, se au în vedere patru zone: platforma Fundeni; un teren al MAPN, identificat în 2008 pentru construcţia Spitalului Regional; spaţiul de la intersecţia străzilor Industriilor, Drumul între Tarlale sau Brăţării şi Vărăşti, din sectorul 3; baza RATB din  zona Piaţa Victoriei.

Clinica din Viena are 1.000.000 de pacienţi anual

Cu o istorie de peste 300 de ani, Spitalul AKH Viena este al treilea ca mărime din lume și unul dintre cele mai renumite. Are peste 9.000 de angajați (1.400 de medici și de două ori mai multe asistente), 2.200 de paturi și 51 de săli de operație. Deține o flotă de aproape 400 de ambulanțe și propria stație de metrou. Mai bine de 30 de universități și instituții clinice garantează un standard înalt al tratamentelor și inovațiilor tehnologice din cadrul spitalului. Spitalul AKH Viena colaborează cu City of Vienna și Medical University of Vienna. Aici vin la tratament peste 1.000.000 de pacienți anual.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net