Bunicuţa care a omorât un violator poate ajunge după gratii. “Ce puteam face dacă începuse să mă pipăie?”

Ultima actualizare:

    "Acum îmi pare rău, eu nu am vrut să moară", spune bătrâna condamnată la închisoare
"Acum îmi pare rău, eu nu am vrut să moară", spune bătrâna condamnată la închisoare

E octogenară şi a luat cinci ani de închisoare! O băbuţă a fost condamnată de Tribunalul Vaslui fiindcă a omorât un bărbat care încercase s-o violeze. Trimisă în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte, fapta octogenarei a fost reîncadrată de judecători, fiind considerată omor.

”Condamnă pe inculpata Angheluţă Profira la pedeapsa închisorii de 5 ani şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor” – aşa sună hotărârea pronunţată joi, 20 aprilie, de Tribunalul Vaslui.  Pe lângă cei cinci ani de închisoare cu executare, bătrâna a fost obligată de instanţă să achite cheltuielile judiciare, în cuantum de 3.000 de lei. Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă. 

“L-am bătut cu cizmele până n-am mai putut”

Iată cum s-a apărat băbuţa în faţa magistraţilor de la Tribunalul Vaslui: ”Mi-a fost frică, domnule judecător. L-am apucat de cap şi l-am tras afară din casă. A căzut pe scări şi l-am bătut cu cizmele în cap”. Judecătorul a întrbat-o pe inculpată: ”Cam cât timp a durat această luptă?”. Replica bătrânei a venit prompt: ”Credeţi că eu m-am gândit atunci cât durează? L-am bătut cu cizmele până nu am mai putut. Acum îmi pare rău, eu nu am vrut să moară. Dar ce puteam să fac dacă el a început să se dea la mine, să mă pipăie? I-am cerut să plece din casă, dar el a tăbărât peste mine. Ce puteam face?”. 

La cules de bureţi

Bărbatul ucis avea 56 de ani, locuia în satul Protopopeşti, comuna Tăcuta, şi era prieten cu fiul victimei, iar crima a avut loc pe 31 octombrie 2015.  Fiul bătrânei a mers cu prietenul său în pădure, la cules de bureţi. La întoarcere, cei doi bărbaţi au cumpărat o sticlă de bere, pe care au consumat-o acasă la bătrână, împreună cu un vecin. La un moment dat, fiul bătrânei a mers să cumpere o sticlă cu vin, iar vecinul a plecat. Cum bărbatul de 56 de ani se afla într-o stare avansată de ebrietate, bătrâna i-a cerut să plece acasă, însă acesta a refuzat, aşteptându-şi prietenul să revină cu sticla.

Femeia i-a smuls părul

Potrivit procurorilor, ”inculpata a arătat că, după plecarea fiului său, victima a început să o pipăie şi să o tragă de fustă. Ea i-a spus să o lase în pace, însă victima a continuat. A început apoi să tragă şi mai tare de haine, lovind-o pe inculpată cu pumnii în piept şi prinzând-o strâns de mâna stângă. În momentul în care a lovit-o cu pumnii în piept, inculpata a căzut la pământ, după care s-a ridicat şi a ieşit în curte pentru a striga după ajutor. După ea a ieşit şi victima. Acesta fiind într-o stare avansată de ebrietate, s-a împiedicat de pietrele din curte şi a căzut. Atunci inculpata a profitat de situaţie, a mers la victimă, i-a smuls părul, după care a început să o lovească cu picioarele peste cap şi peste corp”.  

Bărbatul de 56 de ani a fost găsit inconştient, în faţa casei, de fiul bătrânei. Echipajul medical de pe ambulanţă a constatat însă decesul victimei.

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net