Bulina de pe clădire, decor într-o piesă

b16-act-2.jpg

Bulina roşie apare în piesa ”Familia de artişti”
Foto: Teatrul Nottara

Dacă nici actorii nu mai ştiu să facă haz de necaz, atunci cine? Imediat ce au dat jos bulina de pe clădirea Teatrului Nottara, aceştia i-au şi găsit o întrebuinţare. E decor într-o piesă de teatru.

Jos bulina! Acesta a fost sloganul actorilor de la Teatrul Nottara din Capitală. Sâmbătă s-au strâns cu mic cu mare în faţa instituţiei şi în urale au ”dezbulinat-o”. Actorii au revenit acasă, după ce clădirea fost reexpertizată şi s-a constatat că nu reprezintă un pericol public la un eventual cutremur. 

”La expertiza din 1997, când au fost verficate 120 de imobile alese de Primăria Capitalei, a fost încadrată în Clasa I de risc seismic. După ce ne-au închis, am cerut o nouă expertizare. Specialiştii au verificat fiecare centimetru, au intrat în apartamente, au făcut studiu geodezic şi au încadrat-o în Clasa a-II-a (n.r. construcţii la care probabilitatea de prăbuşire este redusă). Asta înseamnă că în urmă cu 20 de ani nu reprezenta nici un pericol. Se spune că au fost interese imobiliare, pentru că apartamentele din blocurile cu bulină roşie se vindeau cu 30% mai ieftin. În următorii patru ani trebuie reabilitată clădirea, fără ca proprietarii să fie evacuaţi”, ne-a mărturisit Marinela Ţepuş, directoarea Teatrului Nottara, aflat pe Bd. Magheru.

foto26-act-1.jpg

Bulina fost dată jos de pe faţada clădirii în urale
Foto: Teatrul Nottara

Cu actul în mână, actorii au obţinut de la pompieri avizul să dea jos bulina. Nu au aruncat-o, ci o folosesc ca decor în piesa ”Familia de artişti”, pe care o puteţi vedea în cadrul Festivalului ”Festin pe Bulevard – Teatrul Nottara se întoarce acasă”. Acesta ţine până pe 22 octombrie şi cuprinde 31 de reprezentaţii.

Click! spune

Teatrul Nottara a fost închis pe 24 noiembrie 2015, timp în care actorii au fost plimbaţi prin 37 de locaţii ca să-şi poată juca rolurile. Decizia a fost luată în urma promulgării legii prin care s-a stabilit că spaţiile încadrate în Clasa I de risc seismic în care se desfăşoară activităţi publice nu mai pot funcţiona.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1