Bugetul alocat TVR a crescut de 7,6 ori față de 2016

Ultima actualizare:

    Televiziunea Română vrea să redenumească posturile din portofoliuFoto: Facebook
Televiziunea Română vrea să redenumească posturile din portofoliuFoto: Facebook

Desființarea taxei radio-tv a făcut Guvernul Grindeanu, deodată, extrem de generos. Potrivit proiectului de buget ajuns în dezbatere publică, Televiziunea Română va primi 950 de milioane de lei (211 milioane de euro), față de 125 de milioane de lei (28 de milioane de euro) în 2016, astfel că se observă o creștere de peste șapte ori mai mare.

Anul trecut, trei sferturi din buget a fost acoperit din taxa colectată de la populație. Aproape 75 de milioane de euro s-au strâns, iar statul a alocat alte 28 de milioane de euro de la buget.

Eliminarea taxei, plătită până acum obligatoriu de toate persoanele fizice care aveau un contract cu o companie de furnizare a electricităţii, a venit pe fondul datoriilor enorme pe care postul public le-a adunat de-a lungul anilor, notează DIGI24.

Datoriile strânse de TVR nu sunt deloc de trecut cu vederea, având în vedere că la finalul lui 2015, această sumă ajunsese la 150 de milioane de euro. O treime reprezintă restanţe la Fisc. Una dintre consecințele acestei datorii a fost excluderea României de la Eurovision, pentru 14 milioane de euro neplătiți, în 2016, pentru prima dată în istoria consursului european de muzică.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net