Bugetarii vor avea două zile libere pentru Mica Unire

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mai mulţi bani la educaţie şi pentru părinţi, plus o minivacanţă pentru Mica Unire. Au fost decizii ale Guvernului care, miercuri (18 ianuarie), a fost prezidat chiar de preşedintele ţării, Klaus Iohannis, pentru prima dată în acest rol.

A fost o dimineaţă agitată la Palatul Victoria. Înainte ca şedinţa de Guvern să înceapă, în instituţie a ajuns preşedintele ţării care, în premieră, a prezidat întâlnirea săptămânală a Executivului. Klaus Iohannis a anunţat, de la început, că a vrut să se asigure că actele privind graţierea şi modificarea Codurilor penale nu se regăsesc pe ordinea de zi a şedinţei şi că nici nu vor fi „băgate peste noapte” în nici o şedinţă, ci „vor fi puse în transparenţă”, scrie news.ro.

Iată ce a decis Guvernul, în şedinţa de miercuri, condusă de Klaus Iohannis!

Ziua de luni, 23 ianuarie, va fi zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, făcând legătură între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, şi ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, informează Guvernul. Aceasta va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017. Excepţie vor face magistraţii şi personalul din instanţe care au procese pe rol în această zi. 

A fost majorat cuantumul stimulentului acordat părinţilor care se întorc la muncă înainte de finalizarea concediului pentru creşterea copilului. Suma va fi de 650 de lei, faţă de 600 de lei, cât e în prezent. Măsura urmează a fi aplicată începând cu drepturile lunii aprilie 2017.

Costul standard per elev/preşcolar din învăţământul acreditat va creşte de la 3.043 lei/an la 3.740 lei. De această creştere vor beneficia şcolile de stat, cele private şi cele confesionale. Asta înseamnă că vor fi mai mulţi bani pentru salarii, sporuri, indemnizaţii, precum şi pentru bunuri şi servicii.

A fost prelungit programul actual de transport şi licenţele de traseu în baza cărora se efectuează transportul rutier de persoane în Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov. Acestea îşi vor menţine valabilitatea până la finalizarea următorului program de transport.

Uite ce preţuri sunt la munte!

simeon stalpnicul png

Zăpadă pufoasă şi pârtii multe vă aşteaptă în această minivacanţă. Preţurile la cazare pe Valea Prahovei, de pildă, pornesc de la 60 lei/noapte/persoană la pensiuni de două stele şi de la 90 lei/noapte/persoană la pensiuni de trei stele. La Buşteni, telescaunul costă 20 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru copii. La Azuga, o călătorie cu telegondola costă 20 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii sub 14 ani. La Predeal, skipass-ul pentru o jumătate de zi este 80 lei/adult şi 43 lei/ copil, iar, la Sinaia, o călătorie cu telecabina la Cota 1400 este 15 lei/adult şi 8 lei/copil, în timp ce skipass-ul pentru o jumătate de zi este 80 lei/ adult şi 43 lei/ copil.

Click! spune

La 24 ianuarie 1859 a avut loc Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire. Atunci s-au unit Moldova şi Ţara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate.

Vreme bună de distracţie, în minivacanţă

simeon stalpnicul png

Distraţi-vă în acest weekend prelungit pentru că vremea ţine cu noi! De astăzi, treptat, vântul  se va mai domoli, iar ninsorile vor fi slabe, ne-au asigurat meteorologii ANM. “Precipitaţiile vor fi din ce în ce mai puţine, iar vântul va fi mai sprinten doar în estul şi sud-estul ţării, dar nu la vitezele care au fost în zilele trecute. În perioada minivacanţei, temperaturile vor fi în creştere, uşor pozitive în timpul zilei, 0 - 2 grade, iar minimele vor fi între minus 10 şi minus 5 grade. Este posibil ca ceaţa să producă probleme dimineaţa, iar, la altitudini mari, vântul să mai prindă putere”, ne-a explicat Meda Andrei, meteorolog ANM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net