Buget 2019. Deputații și senatorii decid dacă se măresc alocațiile copiilor

Ultima actualizare:

    Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, 13 martie, în şedinţă comună pentru a reexamina, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, Legea bugetului de stat pe anul 2019FOTO: adevarul.ro
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, 13 martie, în şedinţă comună pentru a reexamina, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, Legea bugetului de stat pe anul 2019FOTO: adevarul.ro

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, 13 martie, în şedinţă comună pentru a reexamina, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, Legea bugetului de stat pe anul 2019. Toată lumea așteaptă bugetele, începând de la primării, spitale, până la părinții care vor alocații majorate pentru copii.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, 13 martie, în şedinţă comună pentru a reexamina, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, Legea bugetului de stat pe anul 2019.

Şeful statului consideră că alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, în repetate rânduri, că bugetul a fost construit ”foarte bine şi foarte riguros” şi a anunţat că nu vor exista modificări.

Şedinţa Parlamentului este programată la ora 14.00. Tot astăzi ar trebui să se voteze bugetul pentru 2019.

Ce spune președintele Klaus Iohannis despre buget 2019

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, 8 martie, Parlamentului cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat pe 2019, apreciind că acest lucru este necesar întrucât alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.

Argumentele şefului statului sunt: cadrul macroeconomic pe care s-a fundamentat bugetul anului 2019 este lipsit de realismul necesar unei construcţii bugetare credibile; veniturile bugetare sunt supraestimate; cheltuielile bugetare sunt subestimate; deficitul bugetar pune în discuţie respectarea unor obligaţii asumate de România în calitate de stat membru al Uniunii Europene;  arhitectura bugetelor unităţilor administrativ teritoriale afectează dezvoltarea comunităţilor locale;  majorarea sumelor alocate pentru finanţarea partidelor politice apare ca fiind nejustificată în raport cu subfinanţarea altor domenii.

Sursa: news.ro

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net