Bucureștiul va avea un nou centru de tratare a pacienților cu arsuri grave

firea_bodog.jpg

Banca Mondiala fonduri, centru pacienti arsuri grave, centru marii arsi, primaria capitalei, Gabriela Firea, Florian Bodog
Gabriela Firea și Florian Bodog

Primarul general Gabriela Firea, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și o delegație a Băncii Mondiale au purtat discuții miercuri în vederea realizării unui nou centru medical destinat pacienților cu arsuri grave. Banca Mondială s-a arătat dispusă să finanțeze acest proiect.

Un nou corp de clădire, situat în curtea Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală, va fi construit pentru tratarea românilor cu arsuri grave. Este concluzia întâlnirii de miercuri pe care edilul general a avut-o cu ministrul Sănătății, Florian Bodog, și Tatiana Proskuryakova, reprezentanta Băncii Mondiale în România. Conform primăriei, noua structură va fi realizată cu bani de la Banca Mondială și de la bugetul Ministerului Sănătății.

„Ne exprimăm întreaga disponibilitate pentru demararea proiectului de realizare a unui centru pentru marii arși, extrem de important pentru pacienții care au nevoie de tratament special. Este vorba de un centru care va avea toate circuitele integrate într-o conexiune rapidă și eficientă, adaptată la ultimele descoperiri tehnologice în domeniu”, a declarat Gabriela Firea.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că centrele destinate pacienților cu arsuri grave sunt prioritare pentru ministerul pe care îl conduce.

„Colaborarea între Ministerul Sănătății și Primăria Capitalei este esențiala pentru realizarea acestui proiect. Mă bucur că am găsit deschidere din partea autorității locale pentru proiectele pe care ministerul pe care îl conduc dorește să le dezvolte în Capitala, un exemplu fiind faptul că Municipalitatea a asigurat terenul necesar pentru construirea unui nou centru de hematologie în curtea spitalului Filantropia. Construirea de centre pentru marii arși reprezintă o prioritate națională”, a declarat acesta.

Sprijin de la Banca Mondială pentru reabilitarea clădirilor

Reprezentanții Băncii Mondiale și-au exprimat disponibilitatea de a colabora cu Primăria Municipiului București și în domeniul pregătirii antiseismice a populației, dar și în ceea ce privește reabilitarea clădirilor de patrimoniu, încadrate în diverse categorii de risc seismic. De asemenea, Banca Mondială ar putea sprijini financiar și proiectul „Esplanada”, unde Guvernul plănuiește să construiască un ansamblu care să cuprindă cartierul de Justiție al României, o sală de concerte, precum și clădiri de birouri.

loading...
Loading...