Bucureștiul și 12 județe, sub cod portocaliu de ninsori și viscol

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De luni dimineață, 26 februarie, Bucureștiul șți 12 județe din sudul și estul țării se află sub atenționare cod portocaliu de ninsori abundente și viscol. Potrivit meteorologilor, frigul va persista până joi, 1 martie, interval în care temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -12 şi -8 grade, iar cele minime vor coborî până la -22 de grade.

Şcolile din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Giurgiu şi Dolj vor fi închise luni şi marţi, în timp ce în judeţul Constanţa cursurile vor fi suspendate doar luni. Circulaţia pe două drumuri naţionale din Teleorman a fost oprită din cauza viscolului, iar porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea au fost închise, notează news.ro.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol intră în vigoare luni la ora 10.00, fiind valabilă până marţi, la ora 14.00.

În acest interval, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 55-65 de kilometri pe oră, local peste 70 de kilometri pe oră şi vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.

De asemenea, sunt în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi o atenţionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din judeţele ţării.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net