În București și Cluj nu mai sunt locuri pentru programarea la vaccinare. Mesajul ministrului Sănătății

vaccinuri.jpg

vaccinuri coronavirus
Sursă foto: Shutterstock

Etapa a doua a vacinării a început vineri, 15 ianuarie, când aproximativ 190.000 de persoane s-au înscris pe platoforma online. După București, nici la Cluj nu mai sunt locuri pentru cea de a doua etapă a vaccinării anti-COVID, a afirmat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"La Cluj şi la Bucureşti nu mai sunt locuri, lucru îmbucurător. Acum problema este că nu avem destul vaccin. Toată organizarea logistică este la MApN, soluţia va fi realocarea de doze când vor ajunge altele. Problema este că sunt mult mai mulţi oameni care vor să se vaccineze, faţă de numărul de doze existent", a declarat Voiculescu, sâmbătă dimineață, în cadrul unui interviu.

În plus, ministrul a subliniat că modul de funcționare al platformei de înscriere pentru vaccinare se va îmbunătăți. "Săptămâna viitoare vor fi incluşi (n.r. - în etapa a doua a campaniei de vaccinare) oamenii fără adăpost, copiii cu handicap şi aparţinătorii lor. Medicii de familie joacă un rol important şi este regretabil că platforma nu a funcţionat mai bine şi au avut probleme, dar suntem abia la început. Nu-mi fac atâtea probleme pentru cei care nu vor să se vaccineze, poate sunt sănătoşi, poate mai au întrebări, grija mea merge către cei bătrâni şi bolnavi, care nu au reuşit să se înscrie şi sper să fie ajutaţi să reuşească acest lucru", a adăugat Vlad Voiculescu. 

Loading...
 
 

Citește și