Bucureştenii nu cred în planul lui Oprescu: «Şi Ceauşescu ne-a promis că leagă Titanul de Berceni»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Aţi auzit de Străpungerea Bd. Grigorescu-Splai Dudescu, un bulevard expres care să lege cartierele Titan şi Berceni? Nu este un vis, este unul dintre proiectele de infrastructură „marca Oprescu”.

Pe hârtie noul bulevard arată super! Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, care ar trebui să fie un drum expres cu pasaj rutier şi două poduri peste Dâmboviţa, constă în lărgirea bulevardului Nicolae Grigorescu, de la o bandă de circulaţie pe sens, la trei benzi pe sens, realizarea unui scuar median de 7-12 metri, precum şi lărgirea trotuarelor la 5 metri. De asemenea, la intersecţia bulevardului Grigorescu cu Splai Dudescu se va realiza un pasaj suprateran peste râul Dâmboviţa. Deşi oficial în zonă se lucrează din 2010, riveranii nu au mai văzut picior de muncitor de luni de zile.

„Eu nu cred că investiţia asta o să se facă vreodată, deşi Oprescu o promite în fiecare an. Ceauşescu cât era el de mare şi de tare a încercat să facă lucrarea asta, dar nu a reuşit!", povesteşte Andrei Constantin, care locuieşte în zonă de 30 de ani. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vorbit chiar zilele trecute despre importanţa investiţiei.

„Am reuşit să reduc exproprierile necesare străpungerii de la 48 de milioane de euro, cât erau în proiect, la 10 milioane de euro", declara Oprescu, în urmă cu trei zile. Din păcate realitatea vă contrazice domnule primar! Termenul anunţat de realizatorii proiectului pentru finalizarea întregii lucrări este de doi ani.

Un pasaj şi două poduri peste Dâmboviţa

Pasajul va avea, în zona sa centrală, câte doua benzi pe sens şi un scuar median de 12 metri. Totodată, proiectul cuprinde, în zona pasajului, un pod dublu peste râul Dâmboviţa, la nivelul străzii. Aceste construcţii vor avea câte trei benzi pe sens pentru asigurarea virajelor.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net