Bucurați-vă de zăpada asta! Nu va mai ninge

Ultima actualizare:

    La Sinaia, imaginile  de ieri erau parcă desprinse din basme
La Sinaia, imaginile de ieri erau parcă desprinse din basme

Duminică noapte a nins ca-n poveşti în cea mai mare parte a ţării. Jumătate din hartă s-a aflat sub cod galben de ninsori şi viscol, inclusiv Capitala, unde ieri dimineaţă ne-am trezit cu un strat consistent de zăpadă pe maşini şi pe străduţe. Meteorologii spun însă că ninsorile se vor transforma în ploi.

Iarna încearcă să-şi intre în drepturi. În Prahova a nins, în special în zona de munte, unde a fost nevoie de intervenţia drumarilor. Ieri, la prânz, pe DN1, de la Comarnic spre Braşov, ningea, iar zăpada măsura 1 cm. Pe DN1A, din afara localităţii Măneciu spre Săcele, zăpada ajungea la 3 cm. La Sinaia, omătul s-a depus într-un strat consistent. Pe drumul spre şcoală sau grădiniţă, copiii au profitat de ocazie şi s-au bulgărit. La Azuga, au fost pornite tunurile de zăpadă artificială, stratul de zăpadă de pe pârtia Cazacu fiind de peste 20 de cm. Şi în Bucureşti a nins toată noaptea. Utilajele au fost scoase pe străzi încă de duminică seară.Dar nu vă temeţi! Iarna nu s-a instalat din noiembrie. ”Nu va mai ninge, însă vremea va rămâne rece şi vor fi ploi moderate noaptea, formându-se polei. Temperaturile se vor încadra între minus 1 grad pe parcursul nopţii şi în jur de 2 grade ziua. Mâine e posibil să se înregistreze ploi moderate cantitativ, seara lapoviţă şi va mai fulgui în Capitală, joi la fel, iar de vineri nu vor mai fi precipitaţii. După 26-27 noiembrie vor reveni ploile”, ne-a precizat  meteorologul Oana Catrina.

  • Vântul a bătut cu putere în Capitală şi a doborât 91 de copaci, 67 de autoturisme fiind avariate
  • În Vrancea s-a circulat lun în condiţii de iarnă, iar drumarii au intervenit pentru scoaterea a şase autoturisme care au rămas blocate în zăpadă pe DN 2 L, în comuna Răcoasa. De asemenea, o  ambulanţă cu un pacient s-a înzăpezit pe DN 2 N, la Dumitreşti, dar a fost scoasă;  
  • La Buzău, nouă persoane au ajuns la spitalul din Râmnicu Sărat după ce autocarul în care se aflau a derapat, luni, pe DN 2 E 85 şi s-a răsturnat în localitatea buzoiană Oreavu. Tot la Buzău au avut loc ieri loc cinci accidente;
  • Reprezentanţii Companiei de Drumuri au anunţat că s-a acţionat în toate zonele afectate de ninsori. Până ieri, la ora 12.00, s-au răspândit 3.634 de tone de material antiderapant şi s-a intervenit cu 555 de utilaje.  

Coadă de un kilometru la vulcanizare

Prima ninsoare din Bucureşti i-a prins nepregătiţi pe şoferi. La o vulcanizare de pe Şoseaua Fundeni a fost duminică, la ora 22.48, o coadă de aproximativ jumătate de kilometru. Aceştia aşteptau să-şi schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă. Legislaţia în vigoare nu menţionează un interval de timp pentru obligativitatea dotării autovehiculului cu anvelope de iarnă, însă şoferii trebuie să se adapteze la condiţiile de drum în mod corespunzător, în caz contrar riscă amenzi între 2.500 şi 4.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net