Bucuraţi-vă de vremea frumoasă! Ploile mai însemnate vor reveni din 27 mai

Ultima actualizare:

    Avertizări pentru marţi şi miercuri
Avertizări pentru marţi şi miercuri

Cantităţile de precipitaţii vor fi, săptămâna aceasta, reduse şi punctuale şi nu vor contribui semnificativ la debitul râurilor, a anunţat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu. Dar pe 27 mai, vor reveni ploile mai însemnate, inclusiv în bazinul Dunării, potrivit Mediafax.

"Până marţea viitoare, 27 (mai - n.r.), cantităţile de precipitaţii în România pot fi punctual 15-20 milimetri, ceea ce înseamnă că nu pot să contribuie la creşterea suplimentară a nivelurilor râurilor din interiorul ţării. A doua veste bună este că nici în bazinul Dunării - Croaţia, Serbia, Ungaria - nu sunt ploi până lunea viitoare. Pe 27, însă, în bazinul Dunării începe să plouă. Nu putem estima de acum cantităţile, dar vom ţine la curent şi autorităţile şi populaţia, pentru că va ploua din 27 şi în bazin, şi în România. Partea bună este că nu se suprapune viitura de acum din Ungaria cu cantităţile de precipitaţii din 27-30", a spus directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, la comandamentul pentru inundaţii de la Guvern.

Întrebat de premierul Victor Ponta dacă viitura de pe Dunăre va trece până la data precipitaţiilor, Sandu a confirmat, precizând că, din datele hidrologilor, maximul viiturii va fi în jur de 25 mai, la intrarea în ţară.

Duminică, vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că debitul Dunării va atinge un nivel maxim de 13.500 metri cubi pe secundă până pe 22 mai, iar viitura va staţiona 4-5 săptămâni în România, existând un risc nu de depăşire a digurilor, ci de rezistenţă a acestora.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net