Bravo! Nicu Alifantis a bifat spectacolul 5.000, în 45 de ani pe scenă

nicu_alifantis.jpg

nicu alifantis
Nicu Alifantis a petrecut 45 de ani pe scenă
Citeste tot despre: 

45 de ani cu chitara în mână, murmurând și fluierând ușor, cântece pe versuri ale poeților români. Nicu Alifantis este inconfundabil. La 63 de ani se consideră un om împlinit. ”Dacă nu trebuie să cânt pe undeva, spectacolul se mută acasă și zău, că-i tare frumos!”, scrie îndrăgitul interpret.

Nicu Alifantis este mândru. A petrecut 45 de ani pe scenă și are satisfacția că nu a muncit degeaba. Și-a făcut un bilanț pentru anul care se sfârșește și este mulțumit.

”Ce a fost în 2017? Încep cu cel mai important lucru care mi s-a întâmplat, ce-i drept extraprofesional, dar extrem de emoționant pentru mine: dublu bunic (Alexandra & Thomas).  Profesional, câteva întâmplări frumoase cu care mă mândresc și care mi-au dat satisfacția că n-am muncit de pomană. 45 de ani de la debutul componistic în muzica de teatru; spectacolul cu numărul 5.000 din activitatea concertistică. Discul de Aur pentru albumul ”Madame Mon Amour”. 14 acțiuni caritabile. 54 de spectacole: în formulă Solo (22), Duo (6), Trio (2), Quartet (1), Zan (12), FragileBand (10), SimphoNicu (1).  2 spectacole filmate pentru DVD. 8 prezențe TV. 1 film. 2 spectacole de teatru. Prezența în FNT (un spectacol și o expoziție). 5 zile stat la stand la Gaudeamus zi lumină. V-am spus toate astea nu ca să mă-mbățoșez, ci pentru a vă mulțumi, că toate acestea au fost posibile datorită vouă”, scris Nicu Alifantis, pe pagina sa de Internet.

Muzicianului îi plac cifrele rotunde

  • 40 ani de la prima prezență pe compilația „Folk” editată de Electrecord.
  • 30 ani de la editarea piesei „Invitație la dans” pe compilația „Șlagăre, șlagăre” și 5 piese pe albumul „Anda Călugăreanu”, ambele editate de Electrecord; de la premierele filmelor „Drumețind prin București”, regia Ion Popescu Gopo; „A”, regia Constantin Voivozeanu; „O zi la București”, regia Ion Popescu Gopo și „Un pumn de stele”, regia Dan Necșulea.
  • 20 ani de la apariția primului volum de versuri „Scrisori nedesfăcute”, Editura Nemira; de la turneul național „Craiova Beer Music Tour”, Nicu Alifantis & ZAN și de la turneu Nicu Alifantis & Laura Stoica în Israel.
  • 10 ani de la apariția CD-Box-ului „Vinyl Collection” și de la turul Alifantis & Zan ”5 Săptămâni în balon - vol. 2” (stagiune teatrală bucureșteană 2006-2007).
  • Când nu cântă și nu compune, Nicu Alifantis se joacă. Este bunic de două ori. ”Dacă nu trebuie să cânt pe undeva, spectacolul se mută acasă și zău, că-i tare frumos! În distribuție Natașa, Thomas, Alexandra, Maria”, spune Alifantis.

Ce nu știați despre Nicu Alifantis

nicu_alifantis_1.jpg

nicu alifantis tanar
La 22 de ani, Casa de discuri Electrecord îi editează primul album discografic, ”Cântec de noapte”.

S-a născut la 31 mai 1954, la Brăila, din părinți greco-macedonieni.

Debutează pe scenă la 19 ani, în anul 1973.

La 22 de ani, Casa de discuri Electrecord îi editează primul album discografic, ”Cântec de noapte”.

După armată, devine membru al Cenaclului Flacăra, condus de poetul Adrian Păunescu.

Are patru premii pentru muzică de teatru și spectacol.

În 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală.

Începând de duminică, 17 decembrie, ultimele 4 concerte pe anul acesta: 17.12.2017 – Teatrul Nottara – Alifantis & FragileBand;

18.12.2017 – Iași, Aula Magna a Universității Al.I.Cuza – Alifantis & Zan;

19.12.2017 – Espace Minoux – Alifantis & Gordievski;

23.12.2017 – Suceava, Casa de Cultură a Sindicatelor – Alifantis & Zan.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1