Bogdan Niculescu-Duvăz a murit. Fostul ministru avea 70 de ani

bogdan-niculescu-duvaz-a-murit.jpg

Fostul ministru Bogdan Niculescu-Duvăz a murit la vârsta de 70 de ani
Foto: Arhivă personală

Fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz a murit sâmbătă, 16 noiembrie, la vârsta de 70 de ani. Avocatul Gabriel Liviu Ispas a fost cel care a făcut anunțul pe contul său de socializare.

„În această seară, Bogdan Niculescu-Duvăz ne-a părăsit! A plecat într-o lume mai bună, în care să își arate sufletul mare..Drum bun, prieten drag! Mergi liniștit acolo sus, printre stele”, a fost mesajul lui Gabriel Liviu Ispas, publicat în mediul online, prin care anunța moartea fostului ministru. 

Bogdan Niculescu-Duvăz a murit la vârsta de 70 de ani

Bogdan Niculescu-Duvăz, născut pe 14 decembrie 1948, a fost ministru în guvernele Petre Roman, Victor Ciorbea şi Adrian Năstase.De asemenea, acesta a fost secretar al Frontului Salvării Naţionale. A făcut parte din Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională, iar în perioada iunie 1990 - septembrie 1991 a condus Ministerul Tineretului şi Sportului. Bogdan Niculescu Duvăz a părăsit Partidul Democrat în 2003 și s-a alăturat PSD.

În 1977, Niculescu-Duvăz a absolvit Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” din București, iar până în 1978 a lucrat ca arhitect la Institutul de proiectări Tulcea. Abia în 1990 acesta și-a făcut intrarea în politică. Doi ani mai târziu a devenit consilier municipal la Primăria Capitalei, iar în 1995 Bogdan Niculescu-Duvăz ajunsese vicepreședintele PD, ca din 1996 să fie ministru pentru Relațiile cu Parlamentul.

bogdan-niculescu-duvaz-a-murit-2.jpg

Bogdan Niculescu-Duvăz a murit la vârsta de 70 de ani
Foto: Arhivă personală

Bogdan Niculescu-Duvăz avea 70 de ani şi în ultimii ani se retrăsese din viaţa publică. „Am aflat cu multă durere ca astăzi a încetat din viaţa, Bogdan Niculescu Duvaz, unul din primii membri ai Frontului Salvării Naţionale, un politician serios şi discret, care a fost o prezenta semnificativă in viaţa politica românească timp de mai mult de 20 de ani. Eu unul, nu te voi uita, Bogdane!”, a scris pe Facebook social-democratul Ioan Mircea Paşcu.
 

 

 

Loading...