Bogătaşi care au irosit averea: «Am pierdut 252 de milioane $. Cash»

bogatasi_care_au_irosit_averea.jpg

bogatasi care au irosti averea
Bogătaşi care au irosit averea: Gigi Becali şi Frank Timiş au pierdut foarte mulţi bani
Foto: Click!

Cazul lui Irinel Columbeanu, ale cărui conturi se golesc pe zi ce trece, nu este unul singular. Mai există şi alţi bogătaşi care au irosit averea, deşi aveau milioane de euro în conturi şi nu ai fi creut că sunt în stare să dea faliment. Iată câteva astfel de exemple, care au şocat opinia publică din România.

Tentaţia e mare când ai conturile dolora. O dovedesc acei bogătaşi care au irosit averea făcând investiţii proaste şi tocând milioanele la jocuri de noroc şi pe tot felul de extravaganţe. Irinel Columbeanu este cel mai recent nume sonor care s-a trezit fără avere. Afaceristul a pierdut  56 de terenuri din Ciolpani, care au devenit garanţie la Marfin Bank, banca de la care Columbeanu a luat un credit de 5,1 milioane de euro, pentru a-şi susţine afacerea cu „columbeanit”, lansată în 2007. În plus, Tribunalul Bucureşti a anulat un contract de vânzare-cumpărare, din 6 martie 2006, şi l-a  obligat pe Irinel să restituie unei societăţi comerciale peste şase miliarde de lei vech. Cazul lui nu e singular. Iată alţi bogătaşi care au irosit averea.

Bogătaşi care au irosit averea: Gigi Becali a sărăcit în puşcărie

Gigi Becali este unul dintre acei bogătaşi care au irosit averea. Conturile lui s-au golit în perioada în care a fost închis. În mai 2013, când a fost încarcerat, Gigi Becali se putea lăuda cu una dintre cele mai mari averi din România: se afla pe locul 22 în Top Forbes 500 miliardari, cu 145 de milioane de euro. Situaţia s-a schimbat mult însă de când a fost arestat. Conform ediţiei din 2014 a Forbes, Becali a căzut pe locul 76 cu o avere de “numai” 49 milioane euro. Asta înseamnă că în cele 18 luni de când se află după gratii s-au volatilizat câte 5 milioane de euro pe lună.

În plus, anul acesta, după ce Steaua a fost eliminată din Liga Campionilor, Gigi a pierdur 20 de milioane de euro. "Dacă aveam 50 de milioane de euro, poate aş fi riscat 20 la Steaua. dar în acest moment eu nu mai am nici 20!", a spus latifundiarul din Pipera. Asta în condiţiile în care Steaua era singura afacere care mai mergea, notează romaniatv.net.

Bogătaşi care au irosit averea: Georgică Cornu a declarat insolvenţa în 2012

bogatasi_care_au_irosit_averea_cornu.jpg

bogatasi care au irosti averea
Bogătaşi care au irosit averea: Georgică Cornu
Foto: Mediafax

Georgică Cornu, supranumit „regele asfaltului din Banat", este unul dintre acei bogătaşi care au irosit averea. Milionarul, care ar avea în conturi 160 de milioane de euro, a rămas fără întreaga flotă de maşini în 2011. Sute de utilaje, macarale, dar şi autoturisme au fost luate de bancă, din cauza faptului că omul de afaceri timişorean nu a plătit leasingul câteva luni bune. De altfel, el a intrat în insolvenţă în 2012, având zeci de milioane de euro. 

El este acuzat acum că a prejudiat statul cu 61 de milioane de lei şi este cercetat pentru evaziune fiscală. Iubita lui, Marina Almăşan, a declarat că ştia de problemele financiare al afaceristului. "Acum doi ani, când ziarele titrau, cu litere de-o şchioapă, că mi-am lăsat soţul pentru un miliardar, situaţia era de fapt, cu totul alta: ştiam, de la bun inceput, că Georgică are mari probleme cu firmele, că va intra curând în insolvenţă (ceea ce s-a şi întâmplat)", a spus, în 2014, Marina pentru Click!.

Bogătaşi care au irosit averea: Frank Timiş a pierdut 252 de milioane de dolari

Unul dintre cei mai controversaţi bogătaşi care au irosit averea este Frank Timiş, cunoscut drept "părintele afacerii Roşia Montană". El are o avere estimată la 340-360 de milioane de euro, a povestit cum a pierdut 252 de milioane de dolari din banii familiei, în martie 2015. Atunci, cea mai importantă firmă din grupul său, African Mineral, s-a prăbuşit. 

„Am pierdut 252 mil. dolari. Cash. Banii familiei mele. Este cea mai mare pierdere financiară pe care am avut-o vreodată. Dar nu este vorba de bani, ci despre efortul pe care l-am depus. Şapte ani din viaţa mea. Şi inima", a declarat Frank Timiş, potrivit realitatea.net. 

„Dezamăgirea mea este că oamenii în care chiar aveam încredere – am crezut că am cei mai buni parteneri în chinezi – m-au trădat. Dar am alte active, afaceri cu valoare de miliarde. Petrol. Mangan. Uraniu. Mă voi pune din nou pe picioare", a mai adăugat Frank Timiş.

Loading...

Citește și

  • Lovitură după lovitură pentru Irinel Columbeanu. Tatăl său nu a reuşit să-i salveze zecile de terenuri luate de bancă, iar de curând afaceristul a mai dat de un necaz. Judecătorii i-au anulat un contract de vânzare-cumpărare şi trebuie să restituie peste 6 miliarde de lei vechi.

  • Gigi Becali nu mai are milă pentru săraci, prieteni sau duşmani de când a ieşit din puşcărie. Acum consideră că bodyguarzii săi sunt vinovaţi pentru încarcerarea sa şi a luat decizia să-i îndepărteze din sânul familiei.

  • Adio, libertate! Adio, avere! De când e la puşcărie, conturile lui Gigi Becali s-au redus simţitor. Nu e singurul care a “sărăcit” după gratii. Nici afacerile lui Cristi Borcea nu merg prea bine.

  • Iubitul milionar al Marinei Almăşan are necazuri mari cu legea! Omul de afaceri Georgică Cornu este cercetat de procurori pentru evaziune fiscală. Ieri, poliţiştii au venit să facă percheziţii la vila acestuia din Timişoara, dar nu i-au găsit acasă decât pe copii şi pe menajeră.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1