Coronavirusul a lovit și la nivel înalt în Europa. Mai mulți oficiali au fost depistați pozitiv

6-act-1-foto-afp.jpg

Franţa. Nordul Franței a fost declarat zonă roșie. În această țară au fost înregistrate 1.784 de cazuri, dintre care 33 de decese

Coronavirusul se răspândeşte rapid în Europa şi loveşte chiar şi la nivel înalt. Mai mulţi oficiali din Europa şi Asia au fost depistaţi pozitiv. Printre aceştia se numără Nadine Dorres, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Franck Riester, ministrul Culturii din Franţa sau Alberto Cirio, preşedintele regiunii Piemont din nord-vestul Italiei. Nordul Franţei şi zona Madridului, în Spania, au devenit puncte roşii pe harta virusului ucigaş.

Spania, creştere masivă a cazurilor de coronavirus

Spania înregistrează o creştere masivă a cazurilor de coronavirus şi a devenit al patrulea focar din Europa, cu 49 de morţi şi pest 2.100 de cazuri confirmate. S-au luat măsuri speciale pentru a limita epidemia: au fost interzise o parte din manifestările populare, cum ar fi meciurile de fotbal. În regiunea Madrid, cea mai afectată, s-au închis toate şcolile şi universităţile. Parlamentul a fost închis, iar zborurile din Italia suspendate, în condiţiile în care ţara a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de coronavirus confirmate. Spania este ultima ţară europeană care a interzis toate zborurile directe din Italia, până pe 25 martie, pentru a stăvili propagarea noului tip de coronavirus pe continent. 

6-act-6-profimedia-0505169213.jpg

Spania. Zona Madrid este considerată al patrulea focar din Europa, într-o singură zi fiind confirmate 400 de cazuri noi. Parlamentul a fost închis

 

Ministrul britanic al Sănătăţii, diagnosticat cu coronavirus

Între timp, ministrul britanic al Sănătăţii, Nadine Dorries, a fost testat pozitiv. În Regat au fost detectate peste 450 de cazuri, iar 6 persoane au murit. Mulţi britanici au început să intre în panică şi să cumpere articole de uz casnic pentru a-i ajuta să supravieţuiască, în cazul în care vor fi puşi în carantină. Ei şi-au făcut stocuri de scutece pentru copii, hârtie igienică, conserve, mâncare pentru animalele de companie, medicamente şi apă îmbuteliată. Deja, numeroase lanţuri de hipermarketuri au anunţat că vor raţionaliza anumite sortimente de produse. Vizate de această măsură sunt pastele, laptele pasteurizat, hârtia igienică şi gelurile dezinfectante. Astfel de produse se găsesc deja cu greu. 

6-act-5-foto-epa-efe-2.jpg

Belgia. S-a confirmat primul deces din cauza coronavirusului: un pacient în vârstă de 90 de ani

Ministrul francez al Culturii, diagnosticat cu coronavirus

Şi ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a fost infectat cu noul coronavirus, a anunţat luni cabinetul său, subliniind că acesta este „în stare bună” şi se află la domiciliul său din Paris, relatează AFP, citată de Agerpres. De altfel, nordul Franţei a ajuns în zona roşie. Jérôme Salomon, directorul general al Departamentului pentru Sănătate de la Paris, a declarat marţi seară că în Franţa se înregistrează în total 1.784 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Au decedat 33 de persoane, iar 86 sunt în stare gravă. “98% dintre persoanele infectate se vindecă. În Franţa, rata de mortalitate este foarte scăzută şi există foarte puţine cazuri grave comparativ cu numărul cazurilor detectate”, a afirmat Jérôme Salomon, citat de cotidianul Le Figaro. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a îndemnat ţările Uniunii Europene să ia toate măsurile necesare. “În contextul coronavirusului, nu trebuie să lăsăm loc speculaţiilor şi instabilităţii. Europa va trebui să facă tot ce este necesar pe plan medical şi pe plan economic”, a declarat Emmanuel Macron. 

6-act-marea-britanie-profimedia-0505215018.jpg

Marea Britanie. Hipermarketurile din Marea Britanie au anunțat că vor raționaliza anumite produse

 

Turcia a anunţat primul caz de infectare

Turcia a anunţat că a înregistrat primul său caz de infectare cu noul coronavirus, un bărbat care a călătorit recent în Europa şi a cărui stare de sănătate este «bună», potrivit ministrului Sănătăţii, Fahrettin Koca, citat de AFP. Oficialul a precizat că pacientul a contractat probabil COVID-19 în timpul călătoriei într-o ţară europeană, însă a refuzat să precizeze în ce oraş turcesc va fi internat. “Acesta este primul caz confirmat în ţara noastră (...) Pacientul este un bărbat. Sănătatea lui generală este bună”, a completat Koca, adăugând că familia şi rudele pacientului au fost plasate sub observaţie. Cu o populaţie de peste 80 de milioane de locuitori, Turcia este o ţară cu un turism extrem de dezvoltat, care a primit circa 50 de milioane de vizitatori în 2019. 

6-act-8-foto-epa-efe-4.jpg

Turcia. Istanbulul este vizitat anual de zeci de milioane de turişti

 

Loading...

Citește și