BNR: Băncile trebuie să aibă un plan de reacţie la coronavirus

bancile_trebuie_sa_aiba_un_plan_daca_vor_fi_obligate_sa_inchida_ghiseele_din_cauza_coronavirusului.jpg

ghiseu banca clienti
Băncile trebuie să aibă un plan de reacţie la coronavirus, susține Banca Națională a României (BCR)
FOTO: adevarul.ro

Băncile trebuie să aibă un plan de reacţie la coronavirus, susține Banca Națională a României (BNR). Există bănci care au un plan foarte detaliat în cazul unei epidemii de coronavirus, dar sunt şi bănci care nu au astfel de strategie. În cazul în care numărul de îmbolnăviri ar crește periculos, ghișeele băncilor s-ar închide.

Există bănci care au un plan foarte detaliat şi foarte uşor de aplicat în cazul unei epidemii de coronavirus, dar sunt şi bănci care din punctul acesta de vedere nu s-au gândit suficient de profund şi lucrurile ar trebui analizate, pentru că altfel ar fi jale, susţine Nicolae Cinteză, director în Direcţia Supraveghere din Banca Naţională a României (BNR), scrie adevarul.ro.

Băncile trebuie să aibă un plan de reacţie la coronavirus

Nicolae Cinteză, director în Direcţia Supraveghere din Banca Naţională a României (BNR) a precizat că la nivelul băncii centrale a fost formată o echipă care analizează ceea ce trebuie făcut în eventualitatea unor probleme ce pot apărea din cauza coronavirusului, iar în câteva zile vor fi prezentate concluziile.

”Toate băncile au un business continuity plan, cam ceea ce trebuie să facă în perioada asta, şi haideţi să ne gândim ce s-ar întâmpla dacă se ajunge la o dezvoltare a problemei, care să oblige băncile să închidă ghişeele. Deci, foarte simplu se poate spune: de mâine, timp de două săptămâni nu lucraţi cu publicul. Trebuie găsite soluţii, dacă nu le aveţi în planul respectiv de derulare a activităţii, cu o prezenţă cât mai redusă a clienţilor la ghişeu. Vor fi neplăceri. Probabil că în relaţiile cu clienţii o să aveţi probleme pe partea de numerar, rambursări la credite. Sunt multe probleme, dar acestea trebuie să le analizeze fiecare bancă. Ştiu că sunt bănci care au un plan foarte detaliat şi foarte uşor de aplicat, dar sunt şi bănci care din punctul acesta de vedere nu s-au gândit suficient de profund şi cred că e momentul ca lucrurile astea să fie puţin analizate, pentru că altfel ar fi jale. Ar fi jale fiindcă am foarte multe cunoştinţe în Italia cu care de vreo săptămână discut şi lucrurile din păcate nu merg bine deloc pe acolo. Mai devreme sau mai târziu probabil că se vor propaga nişte probleme şi pe aici”, a precizat Nicolae Cinteză, la o conferinţă conferinţă  organizată de FinMedia şi Piaţa Financiară, citat de adevarul.ro.

Citește și:

«Coronavirusul, armă biologică, se va răspândi peste tot în lume». Iată care ar fi antidotul!

Declarațiile italianului infectat cu coronavirus: „Nu mai am febră!”

Loading...

Citește și