Blestemul «Clujana»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Foştii directori ai fabricii „Clujana" mor unul după altul. Nici nu s-a elucidat bine decesul lui Dan Ungureanu din urmă cu trei săptămâni care, ori a alunecat şi a căzut de la etaj, ori s-a aruncat intenţionat, că un alt personaj controversat din conducerea fabricii şi-a găsit sfârşitul. Radu Ţărmure a fost găsit mort, la volanul maşinii sale, în apropierea locuinţei părinţilor săi, din Cluj.

Problemele pentru Radu Ţărmure (40 de ani) s-au ţinut lanţ, în ultimii ani. În 2012, el a divorţat de soţia sa, Aurora, împreună cu care are o fetiţă. "Acest divorţ l-a devastat. Era deprimat, mai ales că a pierdut şi apartametul, în favoarea soţiei, şi s-a mutat înapoi cu părinţii, la vârsta de 40 de ani", a povestit un apropiat al familiei, citat de ştiridecluj.ro. Tot în acel an, Radu Ţărmure a fost destituit de la conducerea fabricii „Clujana" şi cercetat penal pentru delapidare. El ar fi prejudiciat compania cu peste 100.000 de lei, bani pe care i-a ridicat din casieria magazinelor, în nume personal, fără să-i mai depună apoi în contul firmei.

Surse apropiate familiei susţin că, în ultimul timp, acesta s-ar fi plâns prietenilor că este deprimat. Joi după-amiază, în jurul orei 17.30, el a fost găsit mort de câţiva trecători, într-o maşină aflată pe strada Alverna, din cartierul clujean Gheorgheni, în care locuiau părinţii lui.

Anchetatorii spun că, cel mai probabil, acesta ar fi suferit un infarct. „Nu au fost găsite urme de tamponare sau forţare a maşinii, iar nici pe corpul acestuia nu erau leziuni", a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei clujene, Adriana Vornicu. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost dus la Medicina Legală pentru a se face necropsia. Aceasta va stabili cu exactitate cauza morţii lui Radu Ţărmure.

Accident sau sinucidere? A căzut de la etajul patru

Înaintea lui Radu Ţărmure, la conducerea fabricii de încălțăminte s-a aflat Dan Ungureanu. Coincidență sau nu, acesta a decedat și el în mod suspect, în seara zilei de 22 iulie. Incidentul s-ar fi petrecut în timp ce Ungureanu se afla la o petrecere şi încă nu este foarte clar dacă acesta a alunecat şi a căzut pe balcon de la etajul al patrulea, sau s-a aruncat intenţionat.

simeon stalpnicul png

Acesta ar fi avut destule motive să se sinucidă, având în vedere că avea grave probleme financiare, urmând să rămână şi fără apartamentul în care locuia. Potrivit dcnews.ro, imobilul a fost scos la vânzare de un executor judecătoresc după ce Ungureanu nu a mai putut plăti suma de 174.362 lei. Ungureanu luase împrumut suma de bani de la un anume Pop Leş Ştefan şi garantase cu apartamentul în care locuia.

Drama şi mai mare este că în apartamentul respectiv locuieşte mama acestuia în vârstă de 85 de ani, care, după ce va fi evacuată, nu va mai avea unde să stea. Cei doi directori decedați în ultimele săptămâni nu sunt singurii din conducerea fabricii Clujana, care au avut parte de un sfârșit tragic. Un fost director adjunct al fabricii și-a pus capăt zilelor în 2004.

Click! spune

Fondată în 1911, Clujana a fost cea mai mare fabrică de pielărie şi încălţăminte din ţară, cu peste 11.000 de angajaţi şi milioane de perechi de pantofi pentru piaţa românească şi export. După ‘89 a fost închisă cinci ani şi redeschisă în 2004. Acum are 360 de angajaţi şi încearcă să supravieţuiască cu datorii de 1,4 milioane de euro.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net