Blestemul cangurilor pitici

Ultima actualizare:

    Cangurul pitic, cunoscut sub numele de Wallaby, are o înălţime maximă de un metru  şi trăieşte în Australia şi Noua Guinee
Cangurul pitic, cunoscut sub numele de Wallaby, are o înălţime maximă de un metru şi trăieşte în Australia şi Noua Guinee

Scene de neînţeles, demne de un film SF, la Grădina Zoologică din Bucov (Ploieşti). Cangurii pitici îşi găsesc aici sfârşitul în cele mai bizare moduri. Joi noapte, al treilea animăluţ a sfârşit suspect.

Povestea lui Speedy, cangurului pitic care a fost sfâşiat de maidanezi a făcut înconjurul ţării săptămâna trecută.

Se întâmpla la doar câteva luni după ce "perechea" lui murea în urma unei muşcături de şobolan.

De joi, e din nou "doliu" la Zoo Bucov. Impresionat de decesul animăluţului care era preferatul vizitorilor, un om de afaceri prahovean, care a dorit să rămână anonim, a donat grădinii zoologice doi canguri pitici.

Singura sa pretenţie a fost ca pe cei doi, o femelă şi un mascul, să-i cheme Ana şi Matei.

Iniţial, conducerea Zoo Bucov a anunţat că animalele trebuie să stea 30 de zile în carantină, potrivit recomandărilor de la Direcţia Sanitar Veterinară Prahova, pentru a fi supravegheaţi de medicii grădinii.

Culmea, unul dintre canguri a murit în noaptea de joi spre vineri, din cauze încă necunoscute.

„Din ceea ce ştiu de la tehnicianul veterinar de la Zoo, cangurii au fost aduşi joi seară la grădină, iar noaptea, în jurul orei 2.00, unul dintre ei a murit, cel mai probabil din cauza stresului datorat transportului sau a cazării în alt habitat decât cel cu care era obişnuit", ne-a spus directorul de la Zoo Bucov, Bogdan Toader.

Rezultatele autopsiei vor fi gata în 5 zile. „Nu am depistat leziuni sau lovituri. Este posibil să fi fost afectat de transport", ne-a spus Mihai Terecoasă, directorul DSV Prahova.

Ce de întâmplări ciudate la Zoo Bucov!

Grădina Zoologică Bucov, aflată la intrarea în Ploieşti, dinspre Buzău, pare un loc predestinat al evenimentelor nefericite.

În urmă cu cinci ani, un struţ a fost devorat, tot de câinii maidanezi.

Speedya a fost sfâşiat de maidanezi

Speedy a fost  sfâşiat de maidanezi
Speedy a fost sfâşiat de maidanezi

În 2010, una dintre îngrijitoare a fost atacată de un iac care a scăpat din ţarc, iar în 2011, jaguarul a evadat şi a atacat un cal.

Speedy a fost  sfâşiat de maidanezi
Speedy a fost sfâşiat de maidanezi

Săptămâna trecută, un cangur pitic a fost sfâşiat de maidanezi.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net