Blana asta costă cât o garsonieră

Ultima actualizare:

    Daniel Mărgărit  ne prezintă celebra  haină de samurFoto: Sever Gheorghe
Daniel Mărgărit ne prezintă celebra haină de samurFoto: Sever Gheorghe

O haină din blană de samur sau o casă? Oricare ar fi răspunsul, trebuie să ştii că amândouă costă la fel de mult: 25.000 de euro. O astfel de piesă de colecţie o găseşti într-un magazin din Capitală.

Pe Şos. Ştefan cel Mare, la nr. 46, se află Casa de Blănuri MG. Adăposteşte cele mai scumpe şi mai rafinate produse de gen din ţară. Vedeta colecţiei este o haină din blană de samur care costă 25.000 €. Este atât de scumpă pentru că animalul se vânează în cantităţi mici, în condiţiile grele din Siberia şi intră 35 de piei pentru confecţionarea unei haine. Este moale şi pufoasă la atingere, dar şi uşoară atunci când o îmbraci.

”Pentru că suntem în perioada reducerilor, o avem la vânzare cu 18.000 €, da’ să ştiţi că dacă ar avea pe ea o etichetă celebră, ar ajunge la 75.000 €”, ne spune, zâmbind, Daniel Mărgărit, 48 de ani, omul care conduce afacerea. Este conştient de faptul că excentrica haină va ajunge pe umerii unei doamne din înalta societate. Pentru el, blănurile nu sunt doar o sursă de venit, ci viaţa în sine.

”Am crescut cu blănurile în casă. Tata a fost blănar, unchiul la fel, iar meserie am învăţat cu adevărat de la mama”, povesteşte bărbatul. A dus mai departe afacerea familiei, iar astăzi din atelierul lui ies cele mai luxoase haine din raton finlandez, vulpe şi vizon.

“Blănurile le cumpăr de la bursa din Copenhaga şi Helsinki. Sunt provenite de la animale crescute în ferme, dar am avut şi blănuri de sălbăticiuni, de linx spre exemplu, pe care le-am vândut cu certificat special”, ne explică Daniel.

În magazinul lui găseşti diferite modele şi culori, în funcţie de tendinţe, iar preţul porneşte de la 300 €. Căciulile se vând şi cu 70 €. Pentru o haină primeşti garanţie trei ani.

Click! spune

Samurul, cunoscut şi sub numele de zibelină, este un animal care trăieşte în zona arctică, în pădurile din Rusia, de la Munţii Urali şi până în Siberia, şi aparţine familiei jderilor, fiind similare cu vidrele de râu. La vârsta adultă poate ajunge la lungimea corpului de 32-46 cm şi greutatea de 0,9-2 kg. Blana este deasă şi pufoasă, iar coloritul ei este în nuanţe negre-maronii.

Peste 300 de modele se află acum la vânzare

Şapte blănari lucrează zi de zi în atelierul din incinta ­magazinului. Sunt trei ­bărbaţi şi patru femei. Daniel recunoaşte că i-a fost greu să găsească meseriaşi, pentru că această meserie este pe cale de dispariţie. Oamenii muncesc de luni până vineri, de la ora 10.00 la 18.00, iar din mâna lor ies fel de fel de minunăţii. Deşi sunt peste 300 de ­modele diferite, pot fi făcute şi la comandă, conform cerinţei clientului. Povestea ­blănarilor din familia Mărgărit a început în urmă cu 77  de ani. Tatăl lui Daniel, Ion, a învăţat arta ­blănurilor de la cumnatul său, iar de atunci totul s-a perpetuat. Daniel este sigur că fiica lui va duce mai departe tradiţia.


    Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

Mihalea Rădulescu şi Anna Lesko, cliente fidele

Mai toate celebrităţile autohtone au călcat pragul magazinului de blănuri. Printre ele se află Anna Lesko şi Mihaela Rădulescu. ”Căciula de blană din primul videoclip al Annei este de la noi. Pot spune că am îmbrăcat toată lumea bună din România, vârfurile. Vica, Monica Columbeanu, Daniela Crudu sunt alte cliente marca MG. Consider că în garderoba oricărei doamne trebuie să există măcar o haină de blană”, conchide Daniel Mărgărit.


    Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net