Bivolaru, interviu din pușcărie: Am evadat din beciul Securității prin telepatie

Ultima actualizare:

    Bivolaru a fost audiat în februarie și martie 2016 în legătură cu fuga sa din țară
Bivolaru a fost audiat în februarie și martie 2016 în legătură cu fuga sa din țară

Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, încarcerat în Penitenciarul Bistrița pentru întreținerea de raporturi sexuale cu un minor, se confesează din pușcărie. Cel mai controversat român, capturat în Franța anul trecut, le-a povestit jurnaliștilor de la Wowbiz.ro cum a evadat din arestul Securității folosindu-se de puterile sale speciale.

Gregorian Bivolaru vorbește deschis din închisoare despe o perioadă mai puțin cunoscută publicului larg. Fondatorul MISA a oferit un interviu jurnaliștilor de la Wowbiz.ro în care vorbește despre torturile la care a fost supus de regimul comunist, despre perioada petrecută într-un spital de psihiatrie și despre evadarea senzațională din arestul Securității.

„Da, am fost inchis in perioada comunista de doua ori, iar in 1989 am fost chiar internat in mod abuziv intr-un spital de psihiatrie, o metoda criminala ce era practicata de autoritatile comuniste de la vremea respectiva atat pentru a compromite, dar si pentru a scapa de oamenii incomozi, in special de dizidentii politici. Evident insa ca in realitate nu recunostea nimeni ca ar exista detinuti politici. Dosarele se fabricau pe atunci pentru infractiuni de drept comun, metoda ce era de notorietate la acea vreme. As vrea sa precizez referitor la acest aspect ca am cerut si chiar am obtinut de la Tribunalul Bucuresti in 2011 o decizie care a constatat ca acele condamnari si chiar internarea mea fortata la un sinistru spital de psihiatrie din perioada comunista au avut caracter politic, subliniez aceasta ca sa nu mai existe fel si fel de speculatii aberante in acest sens, singura mea „vina” pe atunci a fost ca am refuzat sa renunt la a mai practica si la a preda in continuare yoga unor grupe de persoane, iar asta i-a deranjat teribil pe comunisti.In ce priveste episodul cu evadarea, acesta chiar a existat, toate acestea s-au petrecut in 1984. Trecusem deja prin mai multe perchezitii, anchete, interogatorii, batai, amenintari, iar in 1982 se declansase „afacerea Meditatiei Transcendentale”. Autoritatile, in special organele securitatii, aflasera ca mi se propusese de catre conducatorul acelei miscari sa detin un rol important in cadrul gruparii si tocmai de aceea au intensificat supravegherea mea. Descoperind insa ca, in ciuda amenintarilor repetate, eu organizasem pe ascuns cateva grupe de practica yoga, in 1984 m-au arestat din nou si au incercat sa imi fabrice un nou dosar marsav si aberant. M-au torturat zile in sir ca sa declar ca urmaream sa-l asasinez pe Ceausescu de la distanta, prin metode paranormale, psihotronice. Daca m-ar fi determinat sa semnez castigau de doua ori: pe mine ma inchideau pentru o lunga perioada de timp, iar anchetatorii ar fi fost apoi priviti ca salvatorii lui Ceausescu, ceea ce le-ar fi asigurat o pozitie privilegiata in sistem. Pentru ca situatia era grava, am decis sa apelez la singurele mijloace pe care le aveam la dispozitie, respectiv anumite capacitati de factura paranormala pe care le dobandisem prin practica yoga. In felul acesta am transmis in mod telepatic gardienilor sa aduca si apoi sa lase acolo o scara in curtea interioara de plimbare a arestului din Rahova, iar apoi, atunci cand am fost dus inapoi catre celula, am ramas in urma si am folosit imediat scara respectiva pentru a sari cativa metri prin aer intr-un copac ce era lipit de zidul foarte inalt al acelui arest, iar in felul acesta am evadat de acolo si am fost primul care a reusit sa evadeze in acel loc. Dupa trei zile am fost insa prins de organele securitatii pentru ca un cunoscut in a carui casa m-am ascuns a cedat presiunilor anchetatorilor si le-a dezvaluit unde ma ascundeam.


    Gregorian Bivolaru în anii 80. Foto: wowbiz.ro
Gregorian Bivolaru în anii 80. Foto: wowbiz.ro

Sunt greu de descris turbarea si dorinta de razbunare a anchetatorilor cand m-am vazut adus din nou in arestul securitatii de la Rahova, au planuit sa ma ucida in bataie daca vor avea ocazia. Din cauza evadarii mele ei ratasera niste avansari, mai ales ca era prima data cand cineva reusise sa evadeze din arestul Securitatii. M-au judecat apoi si m-au condamnat la 1 an si jumatate doar pentru evadare (adica dupa aceea nu a existat nici o alta condamnare pentru presupusa infractiune aberanta pentru care m-au arestat initial; daca acuzatiile lor halucinante ar fi fost reale as fi fost condamnat pentru acea infractiune si totodata in plus pentru evadare, nu numai pentru evadare). Pedeapsa respectiva am executat-o in conditii cumplite, cu lanturi ce cantareau cam 6 kg la picioare – toate aceste si ca sa ma chinuie, dar si de frica sa nu evadez din nou, intr-o celula a carei fereastra nu avea geamuri, unde iarna apa ingheta pe pardoseala”, spune Bivolaru.

Citiți interviul integral pe Wowbiz.ro.

Gregorian Bivolaru e încarcerat la Penitenciarul Bistrița, unde își ispășește o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru sex cu un minor. El a fost capturat în Franța, în luna februarie a anului trecut. Deși a fost trimis în judecată în augurt 2004, autoritățile române l-au scăpat din vedere, iar Bivolaru a părăsit România. S-a stabilit în Suedia, țară în care a obținut statutul de azilant. A fost prins abia după ce a părăsit țara adoptivă, la un târg de carte din Franța.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net