Biserică din Constanţa, vândută de ANAF cu tot cu terenul pe care a fost construită. Proprietarul nu știe dacă o va dărâma sau nu

Ultima actualizare:

    Terenul este parțial ocupat de o biserică și anexele acesteia.Foto: profit.ro
Terenul este parțial ocupat de o biserică și anexele acesteia.Foto: profit.ro

Un constănțean a cumpărat o biserică, după ce terenul pe care se află clădirea a fost scos la licitație de ANAF. Astfel, cumpărătorul suprafeței de teren aflată la marginea Constanței are acum în proprietate și biserica. Totul l-a costat aproape 330.000 lei.

Aproape 330.000 de lei a dau un constănțean pentru un teren pe care este construită și o biserică. Pământul, cu tot cu lăcaşul de cult, a fost confiscat de ANAF pentru datorii neplătite şi vândut la licitaţie, scrie observatornews.ro.

Iniţial, mânăstirea a fost construită de către o avocată care a revendicat întreg profitul. Arhiepiscopia Tomisului a refuzat acest lucru şi şi-a retras oamenii, iar slujbele erau ţinute de către un preot caterisit, adică nerecunoscut de Arhiepiscopie. ”Acea clădire nu a fost sfinţită, n-a intrat în patrimoniul Bisericii Ortodoxe, a fost o tentativă de a se face o mânăstire, nu s-a reuşit şi prin urmare vorbim de o clădire într-un câmp care n-are niciun rost”, spune Eugen Tănăsescu, Arhiepiscopia Tomisului. Acesta a mai adăugat că preotul a fost acuzat de indisciplină bisericească, neascultare, plus practici neliturgice. Totuși, preotul nerecunoscut şi mai mulţi călugări au ţinut aici slujbe.

Noul proprietar nu țtie încă ce va face cu proaspăta achiziție. Nu se știe dacă va dărâma sau nu biserica.

Citește și: 

Constanţa: Preot, condamnat la închisoare pentru că a ridicat o biserică fără autorizaţie. Stâlpul de iluminat trece prin acoperiş

image
image
image
image
image
image
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net