Bieţii de ei! Au ars de vii în cuştile îngheţate

Ultima actualizare:

    Nouă tigri de la circ au  fost surprinşi  în incediu.  Doi au muritFotografii: Click!/ ISU Bucureşti-Ilfov
Nouă tigri de la circ au fost surprinşi în incediu. Doi au muritFotografii: Click!/ ISU Bucureşti-Ilfov

Durere fără margini în rândul dresorilor de la Circul Globus. Nu mai puţin de 11 animale care au bucurat multe generaţii de copii s-au prăpădit într-o clipită. Au ars de vii în cuştile înzăpezite. Printre ele şi doi tigri siberieni.

E aproape ora 5.00. E întuneric afară şi e frig de crapă pietrele. Din senin, îngrijitorii simt miros de fum şi văd cum camera unde se află începe să ardă. Speriaţi, încearcă să stingă singuri flăcările, dar nu reuşesc. Dimpotrivă! Pierd timp preţios. Focul se propagă repede de la o construcţie la alta, toate fiind din lemn, şi ajunge până la adăposturile unde stau ferecate animalele. Abia atunci se gândesc cei patru îngrijitori să sune la 112. ”Cauza probabilă este un scurtcircuit la un conductor electric al unui calorifer electric aflat într-o cameră de odihnă a personalului administrativ ”, ne-a declarat Daniel Vasile, de la ISU Bucureşti-Ilfov.


    Când au ajuns pompierii, tot  adăpostul ardea
Când au ajuns pompierii, tot adăpostul ardea


    Cuştile s-au  transformat  în cuptor
Cuştile s-au transformat în cuptor

În momentul când pompierii ajung la adăpostul Circului de stat Globus, aflat pe Şos. Petricani, din Capitală, urgia se dezlănţuie. Flăcări uriaşe şi un fum gros acoperă întreaga suprafaţă, iar cuştile animalelor sunt transformate în cuptor. În jur de 30 de suflete chinuite n-au nici o şansă să se salveze. Sunt închise în spate gratiilor. Ca printr-o minune, pompierii reuşesc să scoată tefere mai multe animale, dar îngheţate de la apa rece care stinge focul: şapte tigri, două cămile, doi tăuraşi, doi ponei, un cangur, trei ogari şi câteva căpriţe. Din păcate, alte 11 surate au murit arse de vii.


    Bietul tigru a  supravieţuit,  dar a îngheţat  de frig de la  apa aruncată
Bietul tigru a supravieţuit, dar a îngheţat de frig de la apa aruncată

”Patru pisici, doi porcuşori şi trei câini ai unei dresoare nu au supravieţuit. La fel şi doi tigri care se aflau în grija noastră. Dresorul lor a murit în urmă cu doi ani şi de atunci nu au mai intrat în spectacole. O cămilă şi patru tigri siberieni dintre cei care au supravieţuit vor merge la Zoo Băneasa, iar calul, poneii, căpriţele, tăuraşii şi cangurul în menajeria circului”, ne-a precizat Cornelia Popescu, de la Circul Globus. ”Le-am aranjat deja amplasamentul în clădirea unde stau leii. Vor sta separat, fiecare în cuşca lui”, a continuat Anca Oprea, directorul de la zoo. Astfel că în weekend îi puteţi vizita şi le puteţi ura bun venit.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net