Berlusconi l-a invitat pe Oprescu la discuţii în hotel

Citeste tot despre: 

Nu a aşteptat să fie invitat şi a făcut el primul pas. Primul ministru iatalian Silvio Berlusconi, care efectuează o vizită oficială în ţara noastră, l-a chemat pe primarul Sorin Oprescu la o discuţie faţă în faţă, chiar în hotelul în care e cazat.

Primarul general a acceptat invitaţia oaspetelui de seamă al României pentru clarificarea unor aspecte referitoare la situaţia românilor care muncesc în Italia. „A fost o vizită de curtoazie a domnului Berlusconi, care a venit să ne cunoască. Pot să vă spun că tratează cu multă seriozitate problema românilor în Italia şi ştie foarte bine că a început să funcţioneze un cabinet la Roma, pe care sperăm să-l punem pe picioare împreună, ca să-i putem ajuta pe ai noştri mai mult”, a declarat Oprescu după întâlnire.

Primarul Oprescu a afirmat că a convenit cu premierul italian să efectueze, la rându-i, o vizită în Italia, în luna iunie, pentru a dezvolta acest subiect. Cei doi nu au ratat ocazia de a aface schimb de suveniruri. Sorin Oprescu i-a oferit premierului italian placheta oraşului, dar şi o monografie a Bucureştiului de la începutul secolului al XIX-lea. La rândul său, Berlusconi i-a făcut cadou primarului un set de cravate, confecţionate în cea mai veche ţesătorie din Italia. Acestea sunt inscripţionate „Marinella per Silvio Berlusconi”

Inscripţia se referă la un celebru confecţioner de cravate din Napoli, Eugenio Marinella, fondatorul brandului "Marinella". Actualul proprietar al "croitoriei" napoletane este nepotul lui Eugenio Marinella, care creează astfel de accesorii pentru premierul italian.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1