Beretta vine la Plopeni, să fabrice arme de asalt. Așa arată noile puști care vor fi produse în România

noile-arme-de-asalt.jpg

Noile arme ce vor fi produse în România au putut fi văzute și testate în Plogonul SPP din Popești Leordeni
Acestea sunt noile arme Beretta ca vor fi produse în România
foto: Click!

În aproximativ 6 luni, Uzina Mecanică Plopeni, filială a Romarm, va începe să producă arme de asalt Beretta, în baza unui memorandum de înţelegere semnat luni, 10 iunie, cu firma italiană Beretta Holding. Este vorba despre arme fabricate după standarele NATO. Producția ar urma să înceapă din toamnă. Luni, armele au putut fi văzute și testate în Poligonul de la Popești Leordeni.

De fapt, conform ministrului Economiei, Niculae Bădălău, noile arme de asalt vor fi produse de o societate nou-înființată în care statul român va deține pachetul majoritar de acțiuni. "Vom putea produce la Plopeni o armă modernă, de ultimă generaţie. Vom fabrica un produs românesc, chiar dacă este sub numele Beretta", a declarat Niculae Bădălău.Statul român va deţine 80% din compania mixtă, prin Uzina Mecanică Plopeni, iar Beretta Holding restul de 20%. Pentru început, doar 15% din componentele acestei arme vor fi produse în România, urmând ca arma să fie produsă în România pe măsură ce capacitatea fabricii va crește.

militari-arme.jpg

Militraii români au testat noile arme beretta in poligon
Armata română va fi dotată cu arme de nouă generație
foto: Click!

Cum vor arăta armele produse la Plopeni

La Plopeni se vor fabrica armele Beretta din seria ARX. Sunt arme de asalt ambidextre care pot fi folosite cu foarte mare uşurinţă atât de dreptaci cât şi de stângaci. Arma se modifică dintr-o variantă în alta în câteva secunde. Multe componente ale acestor arme sunt fabricate din polimeri, fapt care duce la scăderea reutății. Militarii români sunt încântați de această armă.

După semnarea memorandumului, mai multe oficiatități au venit, luni, la Poligonul SPP din Popești Leordeni, județul Ilfov, pentru a vedea și testa noile arme ce vor fi produse în România. 

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, susține că specialiştii Armatei Române au testat această armă de asalt şi au fost mulţumiţi.

pusca-noua.jpg

Așa arată o pușcă conform cerințelor NATO
Pușca cu lunetă
foto: Click!

"Aceste arme au fost testate de către MApN, au fost testate mai multe tipuri de armă. Pentru acest an nu avem un buget pentru cumpărarea şi înlocuirea armamentului de asalt, dar pentru noi este foarte important să avem transfer tehnologic şi producţie în România, iar această societate este un competitor care poate participa la licitaţii", a arătat ministrul Gabriel Leş.

Mai multe locuri de muncă

Pentru partea română, investiția Beretta va însemna încă 150 de locuri de muncă.În prezent, la Plopeni sunt angajași 300 de oameni.

Tiberiu Alexandru Pîrvu, Director General al Uzinei Mecanice Plopeni spune că acească colaborare va fi doar începutul pentru o colaborare româno-italiană și speră ca mai multe firme din Italia să vină la plopeni să facă investiții.  

tiberiu-alexandru-pirvu-dir-uzina-plopeni.jpg

Tiberiu Alexandu Pîrvu este directorul Uzinei de Armament de la Plopeni
Tiberiu Alexandu Pîrvu a venit în poligon pentru a testa armele Beretta
foto: Click!

Niculae Bădălău a subliniat că semnarea acestui memorandum ”este un moment important, un proiect strategic, acest protocol între Beretta şi uzina Plopeni. Vom putea produce la Plopeni o armă modernă, de ultimă generaţie. Vom fabrica un produs românesc, chiar dacă este sub numele Beretta. Urmează ca în perioada imediat următoare să fie înfiinţată compania mixtă, iar, cel târziu peste şase luni, să înceapă producţia”.

Ministrul Economiei a mai spus că, în perioada următoare, statul va semna cu Beretta și un contract de offset, pentru modernizări ale Uzinei de la Plopeni, în valoare de 6,5 milioane de euro. De asemenea, la fiecare armă Beretta produsă la Plopeni ar urma să fie oferit și un pistol de 9 mm.

Pe de altă parte, Franco Gussalli Beretta, a explicat că pentru compania pe care o conduce ”este important ca proiect pe termen mediu şi lung, aşa că e important să stabilim un proiect cu o ţară cum este România.Noi avem nevoie de clienţi şi Romarm are nevoie de un partener”.

Loading...

Citește și

  • O nouă legislație privind armele de foc a intrat în vigoare de vineri. Potrivit Mediafax, noul act normativ, aduce mai multe modificări Legii 295/ 2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Poliția Română anunță printr-un comunicat că acum apare posibilitatea ca în orice moment să fie cerută reexaminarea psihologică a celor care au permis de port-armă

  • arme locuitori civili

    Este vorba nu despre armele deținute de militari, ci de armele de foc care se află în posesia populației civile. Populația aproape fiecărei țări deține arme de foc, fie pe cale legală, pentru propria siguranță, fie ilegală. Dar oricât de legală sau nu ar fi posesia armelor de foc, ele tind să producă numeroase victime anual.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1