Berbecuții salvați din naufragiu se recuperează într-un adăpost din Ilfov

6-1-berbecut1-4col.jpg

“Dudu Georgescu”, un berbecuţ impetuos
Foto: ARCA

Berbecuţii salvaţi de pe nava “Queen Hind”, scufundată în Portul Midia, se recuperează într-un adăpost din Ilfov şi, mai nou, au învăţat să se joace cu mingea. Epava a fost adusă la cheu şi au început operaţinile de decopertare, iar leşurile vor fi scoase şi duse la un incinerator.

Animăluţele traumatizate după ce vasul “Queen Hind” a naufragiat în Portul Midia au început să-şi revină. Oile salvate de pe epavă se află într-un adăpost din Ilfov, unde primesc cele mai bune îngrijiri. Mingea e cel mai nou obiect care le suscită interesul. Un berbec mai îndrăzneţ a fost numit „Dudu Georgescu“ (fostă Gheată de Aur a României în anii ’70), pentru abilităţile sale fotbalistice. 

“Pentru că sunt animale foarte curioase, cărora, atunci când se simt într-un mediu sigur, le place să exploreze şi să interacţioneze cu oamenii, ne-am gândit să le luăm nişte mingi. Majoritatea berbecilor le-au mirosit sau le-au atins, cu o expresie adorabilă de uimire combinată cu entuziasm pe moace. Câţiva dintre ei chiar şi-au exersat lovitura de cap, iar pe campionul acestor execuţii (alintat «Dudu Georgescu») urmează să-l cunoaşteţi în zilele ce urmează“, transmite ARCA (Animal Rescue and Care – Salvarea şi Îngrijirea Animalelor), asociaţia care se ocupă de oile salvate de la înec. adaugă echipa de la fundaţie.

6-2-berbecut2-2col.jpg

Oiţele, încântate de mingi
Foto: ARCA

 

Ovinele moarte pe “Queen Hind” vor fi duse la un incinerator de animale din Smârdan (Tulcea), scrie adevarul.ro. Deocamdată, epava, care a fost scoasă pe 25 februarie de compania Grup Servicii Petroliere (GSP), este trasă la cheu, în Dana 10 din Portul Constanţa. Tot GSP se va ocupa de scoaterea leşurilor din epavă, după ce vor fi degajate porţiuni din bordaj şi din punţi. 

6-3-berbecut3-2col.jpg

Operaţiunea de scoatere a epavei a fost complexă

Click! spune

Accidentul naval s-a produs pe 24 noiembrie 2019. “Queen Hind”, o navă sub pavilion Palau, s-a scufundat în Portul Midia. Doar 180 dintre cele 14.600 de oi au putut fi salvate. Cadavrele aflate în descompunere zac în continuare în compartimentele inundate ale navei, dar „nu prezintă risc biologic“, potrivit autorităţilor. 

Loading...

Citește și

  • Descoperire făcută de scafandri pe epava navei “Queen Hind”! Specialiştii care se ocupă cu aducerea pe linia de plutire a vaporului eşuat în Portul Midia, care ar fi avut la bord 14.600 de oi, afirmă că au găsit două punţi suplimentare. Acestea n-au fost declarate de personalul navei şi ar fi fost încărcate cu alte câteva mii de animale.

  • Risc biologic! Doar 252 de oi au fost salvate dintre cele 14.600 aflate la bordul navei „Queen Hind”, sub pavilionul statului Palau, în momentul în care vasul s-a scufundat în apropierea Portului Midia. Mirosul cadavrelor se simte deja în zonă. Oile înecate reprezintă un pericol, atrag atenţia specialiştii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1