«Benzina de la noi ne strică maşinile»

Ultima actualizare:

Cifră octanică necorespunzătoare, impurităţi la greu, apă în exces - sunt doar câteva dintre neregulile constatate de transportatori.

Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a depus chiar o sesizare în acest sens la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

“Aşteptăm răspunsul lor, zilele acestea. Nu se mai poate aşa! Oamenii plătesc bani grei pentru piese şi manoperă, chiar şi la maşinile în garanţie, pentru că service-urile au constatat că problema este carburantul prost, nu o defecţiune a maşinii. Găsim apă în benzină, impurităţi care înfundă filtrele şi injectoarele (…) toate acestea duc la diferite probleme tehnice. Consumul de carburant şi comportamentul maşinii sunt şi ele afectate, fapt care nu se întâmplă când alimentăm din străinătate”, ne-a declarat Augusin Hagiu.

Şi cei de la service-uri au constatat o creştere a numărului de defecţiuni tehnice pricinuite de carburanţi. “Problemele cele mai multe apar la motoarele diesel, pentru că motorina conţine mai multă apă, iar apa distruge injectoarele”, ne-a spus Dragoş Marius, de la Dexcar Service – Bucureşti.

«Taxa auto jupoaie pielea de pe noi!»

Numai şofer să nu fii în ziua de azi. Preţul carburanţilor creşte de la o zi la alta, calitatea lor lasă de dorit, reparaţiile maşinii sunt scumpe, iar taxele şi impozitele te cocoşează!

Ca şi când nu ar fi suficient, Guvernul pregăteşte noi formule de calcul pentru taxa de poluare auto. Deşi s-au lansat mai multe variante, nici până în ziua de astăzi nu se ştie pentru care categorii de autovehicule vom plăti taxă de poluare.

Adrian Popa (23 ani): Credeţi-mă că nu ştiu cum arată taxa în varianta cu numărul 100. Se schimbă de la o zi la alta, vin cu idei noi, propun variante suplimentare şi noi nu mai înţelegem nimic. Ce e cert, taxa este aberant de mare, chiar şi pentru maşinile care nu poluează.

Lixandru Nicolae (48 ani): Taxa este, înainte de toate, ilegală. Toată lumea plăteşte taxe de înmatriculare la achiziţionarea maşinii. Dacă vor să le taxeze şi pe cele înmatriculate deja în România, înseamnă că ar pune taxă de a doua înmatriculare. Poate şi a treia, a patra...

Viorel Chelboinu (44 ani): Se miră de unde să ne mai ia bani. Pe aer mai au să pună taxe şi gata, au terminat cu noi. Taxa de poluare este aberantă. Jupoaie şi pielea de pe om. Plăteşti enorm să aduci o maşină veche de 2-3 ani de afară, dar în ţară se plimbă hârburi din anii ‘30.

Gheorghe Ogica (74 ani): Ar fi bine să se stabilească odată formula de calcul a taxei. Nu e firesc ca unii să plătească într-un fel, alţii în alt fel. E haos total! Am cumpărat maşina înainte de intrarea în vigoare a taxei de poluare. Dar, dacă vreau s-o vând, cel care o cumpără trebuie să plătească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net