Bem bere, mâncăm grătare, când s-ajungem la votare?

Ultima actualizare:

    Dumitru, Bogdan, Costel  şi Ion au preferat să bea  o bere la o cârciumă din  Centrul Istoric din Capitală, decât să meargă să voteze
Dumitru, Bogdan, Costel şi Ion au preferat să bea o bere la o cârciumă din Centrul Istoric din Capitală, decât să meargă să voteze

La grătare înainte, dar la vot mai cătinel. Românii au profitat de vremea frumoasă şi au umplut duminică parcurile şi terasele. Chiar dacă aproape peste tot principala temă de discuţie a fost alegerile europarlamentare, puţini au fost cei care au şi reuşit să ajungă în cabina de vot.

În Parcul Tineretului din Capitală zona grătarelor a fost luată cu asalt de amatorii de distracţie. Surprinzător, puţini discută despre finala UEFA Champions League, de sâmbătă seară, majoritatea îşi dau cu părerea despre alegerile europarlamentare. Tema? De ce să mergem la vot şi cine merită ştampila?

„Mă duc şi anulez votul. Nu avem candidaţi care să merite să las eu petrecerea şi să mă duc să pun ştampila pe ei!", anunţă sigur pe el Alex, din mijlocul unui grup de tineri care se luptă să perpelească mai multe hălci de carne.

nunţă sigur pe el Alex
nunţă sigur pe el Alex

„Eu cred că mă duc, dar nu ştiu pe cine să pun ştampila. Toţi sunt o apă şi un pământ", îl completează Andrei.

Marius anunţă că nu se dă dus la vot cu orice preţ. „Ce au făcut candidaţii pentru mine ca să îi votez?", le transmite el politicienilor. La terase, la o bere sau la o îngheţată, toată lumea discută politică, dar concluziile variază de la „dă-i naibii de nesimţiţi", la „trebuie să votezi!".

Câte unul mai curajos anunţă ce a ales, dar regretă repede. Imediat este contrazis şi luat în derâdere: „Cu ăia ai votat tu? Ţi-ai risipit votul!".

Sute de bucureşteni şi-au petrecut duminica la grătar, în Parcul Tineretului

CLIIMA20140525_0085
CLIIMA20140525_0085

Constantin ştie una şi bună: „Am fost la vot, dar nu pentru că îmi place ce am avut pe buletin, ci pentru că este datoria mea".

La o masă vecină mai mulţi puştani râd cu poftă şi strigă chelnerul: „Adu-ne şi nouă câteva sticle de bere şi vreo 10 mici că avem datoria să ne simţim bine".

Nimeni nu discută despre candidaţi, toţi înjură de-a valma PSD, PDL, PMP sau PNL. „Nişte bandiţi toţi. Nu îmi plac candidaţii, aşa că nu o să mă duc să votez", anunţă mândru Vasilache.

Multe dintre secţiile de votare au fost pustii aproape întreaga zi

Traian Băsescu a votat pentru un partid nou
Traian Băsescu a votat pentru un partid nou

În patria teraselor, în Centrul Istoric al Capitalei, toropiţi de căldură, bucureştenii tranşează disputa tot la o bere. „Alegeri? Noi? Nu vezi ce avem pe masă?", anunţă Dumitru dintr-un grup de petrecăreţi şi mai cheamă ospătarul să mai aducă nişte beri.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au ajuns, duminică, în jurul orei 12.00, la secţia de votare de la Liceul Xenopol, din Capitală. După ce a pus ştampila pe buletin, şeful statului a declarat că a votat "cu un partid nou". "Un partid care, sper eu, va reuşi să continue procesele de reformare, un stat cu o justiţie credibilă, cu instituţii funcţionale, care să fie la dispoziţia cetăţenilor şi nu la dispoziţia partidelor", a spus Băsescu.

Victor Ponta şi-a pierdut fiica în secţia de votare
Victor Ponta şi-a pierdut fiica în secţia de votare

Premierul Victor Ponta şi soţia sa, Daciana Sârbu, au votat, duminică, la Şcoala 17, "Pia Brătianu", din Bucureşti. Ponta a venit la vot la ora 10.00, alături de soţia sa, candidat pentru Parlamentul European. Cei doi au mers spre secţia de vot pe jos, ţinându-şi de mână fetiţa. Premierul a venit la secţia de vot îmbrăcat în blue-jeans şi cămaşă şi purtând pantofi sport, în timp ce atât soţia sa, cât şi fetiţa, aveau ţinute cu motive tradiţionale româneşti, pe fond roşu. La un moment dat, premierul a observat că fetiţa nu mai este lângă el şi Daciana: "Unde e, unde a fugit? Am venit cu copil şi plecăm fără copil? Nu e în regulă".

Crin Antonescu: «Alegerile europarlamentare, mai importante decât cele interne»
Crin Antonescu: «Alegerile europarlamentare, mai importante decât cele interne»

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a votat, ieri, la Şcoala nr. 73 "Barbu Delavrancea", din Bucureşti, potrivit Mediafax. După ce a ieşit din cabină, a declarat că a votat "pentru cea mai bună echipă, pentru cel mai bun program". Politicianul a precizat că este important ca românii să voteze, deoarece cei 32 de eurodeputaţi vor participa la luarea unor decizii majore pentru viața oamenilor. "Eu aş spune că acest vot este chiar mai important decât cel din alegerile interne", a subliniat Antonescu.

Elena Udrea, la alegeri în blugi şi tricou
Elena Udrea, la alegeri în blugi şi tricou

Elena Udrea a votat duminică la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Capitală, alături de Ruxandra Dragomir şi Siegfried Mureşan. Îmbrăcată, la fel ca în campania electorală, într-o pereche de blugi şi un tricou alb, Elena Udrea a declarat că a votat, "pentru că România are nevoie de oameni care să o reprezinte, puternici şi aici, în ţară, şi în Europa, aşa că am votat pentru cea mai curajoasă listă". După votare, Udrea i-a îndemnat şi pe prietenii de pe Facebook să voteze: "Eu am votat! Haideţi şi voi, vremea e numai bună pentru o plimbare scurtă până la secţia de votare! Prezenţa face diferenţa!".

Mazăre, la vot cu şase tinere: «Le-am ales că au fost în club aseară»
Mazăre, la vot cu şase tinere: «Le-am ales că au fost în club aseară»

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a mers la vot în stilu-i caracteristic: însoţit de şase domnişoare, îmbrăcate în rochiţe scurte, kaki şi purtând berete roşii pe cap, la fel ca edilul. Mazăre a ajuns la secţia de votare, în jurul orei 12.00. "Am ales unele asistente, care să vină cu mine la vot, şi mai am nişte asistente care o să vină diseară (n.r. duminică seară), când o să premiez echipajele velierelor. Le-am ales că au fost în club aseară", a spus Mazăre, înainte de a intra în secţia de votare, potrivit Mediafax.

EBa a votat cu fetiţa ei în braţe
EBa a votat cu fetiţa ei în braţe

Mezina preşedintelui Traian Băsescu a mers la vot împreună cu soţul său, Bogdan Ionescu, şi cu fertiţa lor de câteva luni, Sofia, pe care a purtat-o într-un marsupiu. Elena Bosescu a spus, pe Facebook, că a votat pentru "viitorul copilului meu, pentru toate lucrurile în care cred: o ţară cu o Justiţie independentă, cu un stat de drept funcţional, cu oportunităţi şi şanse pentru toţi românii şi ideea generală de mai bine pentru noi toţi, locuri de muncă pentru tineri. Este dreptul şi datoria fiecăruia dintre noi de a ne alege viitorul! Aşa că mergeţi la vot!".

Multe dintre secţiile de votare au fost pustii aproape întreaga zi
Multe dintre secţiile de votare au fost pustii aproape întreaga zi

CĂLĂRAŞI. Poliţia Teleorman a deschis dosar penal în urma unui incident produs, ieri, în apropierea unei secţii de votare din municipiul Alexandria, potrivit Mediafax. Aici, a izbucnit o altercaţie între doi bărbaţi, unul dintre ei lovindu-l pe celălalt. Scandalul ar fi pornit după ce un tânăr, membru al organizaţiei de tineret a unui partid politic, ar fi fost deranjat că un bărbat îl fotografiază. Tânărul politician l-ar fi lovit pe bărbat.

CONSTANŢA. Aproape 1.000 de deţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă, între care Cristian Borcea şi Victor Becali, au votat ieri. În penitenciar, procesul electoral s-a desfăşurat în zone special amenajate în incinta locurilor de deţinere, unde reprezentanţii comisiilor electorale locale au instalat urnele mobile. Gigi Becali, închis la Poarta Albă, nu a votat, deoarece nu are acest drept, conform sentinţei date de magistraţii care au judecat dosarul său.

BUCUREŞTI. Procesul de votare la secţiile 158 şi 159, din cadrul Şcolii nr. 181, din Sectorul 1 al Capitalei, a fost întrerupt pentru zece minute, transmite Mediafax. Preşedinta biroului electoral a observat, în perimetrul de 500 m al şcolii, un autocar în care se aflau mai mulţi angajaţi ai unei firme de pază, iar pentru că i s-a părut suspect, aceasta a decis întreruperea votării. După ce a făcut verificări, procesul de votare a fost reluat. Evenimentul nu a fost raportat ca incident electoral. Oficiali din Ministerul Afacerilor Interne au declarat că autocarul era al unei societăţi de pază care îşi transporta angajaţii la serviciu.

Bucureşti. Tot ieri, simultan cu alegerile europarlamentare, au avut loc alegeri locale parţiale în 19 judeţe. Aşadar, s-au ales: preşedintele Consiliului Judeţean Argeş şi 17 primari în oraşele Borşa (Maramureş) şi Panciu (Vrancea) şi în comune din Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Mureş, Mehedinţi, Neamţ, Timiş, Vaslui, Buzău, Prahova, Teleorman. De asemenea, s-au organizat alegeri locale parţiale pentru consiliile locale în oraşul Pogoanele din judeţul Buzău şi în şapte comune din Bihor, Dâmboviţa, Dolj, Timiş, Tulcea, Vrancea, Buzău.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net