Belu şi Bitang au ajuns de urgenţă la spital

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cei mai valoroşi antrenori din gimnastica românească au avut nevoie de un control medical de urgenţă la o clinică privată din Capitală. Motivele nu le ştie încă nimeni.

Mariana Bitang şi Octavian Belu au ajuns la o clinică medicală privată din Bucureşti, ticsiţi cu un dosar de acte medicale. Au petrecut aproape un ceas în cabinetul medicilor, loc din care au ieşit foarte posomorâţi. Cu capetele plecate şi îngânduraţi, aceştia s-au îndreptat spre locul în care aveau maşina parcată, relatează spynews.ro. 

Mariana Bitang s-a născut la data de 3 august 1962, în oraşul Râmnicu Sărat. A studiat la Academia de Educație Fizică și Sport (1981-1985). După absolvirea facultății, a lucrat ca profesor-antrenor de gimnastică la Clubul Sportiv Deva (1985-1992). Între anii 1992-2005, a activat ca antrenoare federală al Lotului Olimpic feminin de gimnastică al României. În această calitate, a participat, împreună cu Octavian Belu, la pregătirea tinerelor gimnaste olimpice ale României, cu care a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, zece ediții ale Campionatelor Mondiale şi la şapte ediții ale Campionatelor Europene. În palmaresul său se găsesc 19 medalii olimpice (7 de aur, 5 de argint, 7 de bronz), 44 de medalii mondiale (18 de aur, 15 de argint, 11 de bronz) şi 36 medalii europene (seniori) (16 de aur, 10 de argint, 10 de bronz). 

Problemele par să se ţină scai de cei doi. La începutul anului au făcut obiectul unei plângeri penale întocmite chiar de către mama unei gimnaste.

Silvana Peng, mama fostei gimnaste Asiana Peng, componentă a lotului olimpic între 2012 şi 2015, a lansat un atac, de data asta în justiţie, la adresa celor consideraţi de ea a fi responsabili de eşecul fiicei ei. „Deoarece am încercat prin mai multe memorii şi sesizări adresate instituţiilor abilitate să aduc la cunoştinţă o serie de aspecte care, din punctul meu de vedere, reprezintă încălcări ale legii, şi niciun factor responsabil nu a luat vreo măsură, m-am hotărât să formulez un denunţ penal împotriva preşedintelui Federaţiei Române de Gimnastică, numitul Adrian Stoica, a lui Mircea Apolzan - secretar general al Federaţiei, a numitei Anca Grigoraş - antrenor federal, respectiv a tehnicienilor Adela Olimpia Popa, Ioan Coroiu, Octavian Bellu şi Mariana Bitang, pentru săvârşirea infracţiunilor de deturnare de fonduri, gestionare frauduloasă de fonduri, fals în declaraţii şi rele tratamente aplicate minorului“, a declarat Silvana Peng.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net