Bei la volan? Rămâi fără mașină

Ultima actualizare:

    Șoferii prinși băuți de polițiști ar putea rămâne fără mașină
Șoferii prinși băuți de polițiști ar putea rămâne fără mașină

Atenție, șoferi! Vi se pregătește ceva nu tocmai pe placul vostru! Parlamentarii au de gând să inițieze un proiect prin care Codul Rutier să prevadă măsuri drastice pentru cei care urcă la volan băuți.

Amenda și suspendarea perimsului de conducere timp de trei luni. Acestea sunt măsurile prevăzute în prezent de legislație pentru cei care sunt prinși că au consumat alcool și au plecat cu mașina.

Dacă se stabilește că șoferul are 0,80 g/l alcool pur în sânge, i se deschide dosar penal și se trimite în instanță. Judecătorul poate da de la amendă penală până la închisoare de la unu la cinci ani.

Parlamentarii vin însă cu propunerea ca celor băuți la volan să li se confiște direct mașina.

"În momentul în care un cetăţean primeşte dreptul de a conduce autovehicule, adică permisul de conducere, acesta va da o declaraţie pe propria răspundere, în care va spune clar că, dacă va fi prins băut la volan, este de acord să i se confişte mașina. Sunt prea mulţi teribilişti pe şosele, pe care nu-i deranjează o amendă sau faptul că rămân o perioadă fără permis”, au declarat surse parlamentare, citate de România tv.

De-a lungul timpului au mai existat propuneri din partea aleșilor, printre care și suspendarea pe viață a dreptului de a conduce, însă, nu au trecut de Plen.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net