Beau gratis o tonă de apă pe oră

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

„Beau apă de aici de peste 25 de ani şi nu am păţit nimic", spune bucureşteanul Petre Nistor în timp ce-şi potoleşte setea la „Izvorul lui Eminescu" din Parcul Cişmigiu. În total, în Capitală sunt peste 50 de cişmele publice, de unde bucureştenii se aprovizionează gratis cu 1.000 de litri de apă pe oră.

Aproape că nu e zi în care să nu vezi în Cişmigiu, oameni cu sticle şi bidoane mari de plastic goale. Se duc la „Izvorul lui Eminescu" să le umple.

Deşi majoritatea ştiu că nu e apă de izvor, ci de suprafaţă, provenită tocmai din râul Argeş, oamenii spun că e bună întocmai ca cea de la munte.

«Izvorul lui Eminescu»- Mihai Eminescu venea aici  să se odihnească pe vremea când lucra la ziarul Timpul

simeon stalpnicul png

„Ştiu că vine din izvor şi că nu are proprietăţi vindecătoare, dar e bună, mai ales că-i rece. Eu vin aici de trei, patru ori pe săptămână", ne-a spus pensionarul Petre Nistor (59 de ani), care vine aici de peste 25 de ani, după cum singur mărturiseşte.

În Capitală există 49 de cişmele publice, a căror apă este analizată în fiecare lună de specialiştii Apa Nova. Potrivit datelor publicate pe site-ul companiei, diferenţele calitative nu sunt foarte mari faţă de cea îmbuteliată, vândută în magazine.

Aşa că nu e de mirare faptul că mulţi aleg să-şi umple bidoanele de aici. Potrivit calculelor făcute de Adevărul, cel puţin cinci bucureşteni vin într-o oră la aceste cişmele, adică 245 de oameni.

Dacă ţinem cont că fiecare ia circa 4 litri de apă, rezultă că din cele 49 de izvoare se extrag în jur de 1.000 de litri pe oră.

«Izvorul lui Eminescu»

Mihai Eminescu venea aici să se odihnească pe vremea când lucra la ziarul Timpul

Iată cele mai asaltate «izvoare»

Sector 1: Piaţa Matache, Calea Plevnei nr. 19, Piaţa AmzeiSectorul 2: Bd. Barbu Văcărescu - Kaufland, Şos. Colentina nr. 383, Piaţa Vatra LuminoasăSector 3: Piaţa Titan II, Şos. ­Mihai Bravu nr. 290, Piaţa VitanSector 4: Şos. Olteniţei - Lukoil, Piaţa BerceniSector 5: Piaţa Ferentari, Piaţa Rahova, Str. Mărgeanului nr. 7Sector 6: Piaţa Moghioroş, Bd. Timişoara - OMV, Piaţa Veteranilor

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net