Bătută de învăţător până a făcut pe ea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Umilitor! Un învăţător pensionar a bătut cu arătătorul o fetiţă de clasa a IV-a, până când copila a făcut pe ea. Dascălul s-a înfuriat după ce copila, chemată la tablă să rezolve un exerciţiu, s-a blocat şi nu a mai spus nimic. Familia elevei a depus plângere la Poliţie şi la Inspectoratul Şcolar.

Miercuri, la şcoala gimnazială din Bistriţa-Bârgăului, o fetiţă de clasa a IV-a a fost bătută până a făcut pe ea. Aceasta a fost scoasă în faţa clasei, alături de alţi trei colegi, pentru a rezolva nişte exerciţii la matematică. Fetiţa s-a blocat şi nu a mai scos nici un cuvânt, atitudine care l-a înfuriat peste măsură pe învăţător. Acesta ar fi luat arătătorul de lângă tablă şi ar fi început să o lovească pe copilă peste spate şi peste picioare. Atât de tare s-a speriat copila de 11 ani, încât a făcut pe ea. Ajunsă acasă, copila nu a vrut să îi povestească mamei ce s-a întâmplat, aceasta auzind despre incident de la părinţii colegilor de clasă ai fetei sale. În cele din urmă, copila a recunoscut că a fost bătută de către profesor. „Fata mi-o zis: «Mă, mamă, m-o scos la tablă, pe patru copii în total, pe trei i-o lăsat să plece înapoi, dându-le un băţ peste fund, am vrut să plec, mi-o arătat băţul şi o prins a da până am făcut pe mine.» Am vorbit cu profesorul, mi-o spus că şi-o ieşit din fire şi asta e. Nici măcar să zică scuză-mă, nu se mai întâmplă, absolut nimic”, a declarat pentru adevarul.ro Manta Paraschiva, mama fetiţei.


    Învăţătorul Dumitru Dragotă
Învăţătorul Dumitru Dragotă

Dumitru Dragotă are 65 de ani şi este la catedră de mai bine de patru decenii. Acesta s-a pensionat în urmă cu un an, însă a revenit la catedră în ultimul semestru, după ce o învăţătoare a şcolii a intrat în concediu de maternitate. Dascălul recunoaşte incidentul. „Nu a vorbit sub nicio formă. Nu a vorbit absolut nimic, nu a vrut să coopereze deloc. M-am înfuriat puţin şi asta a fost... Mi-am ieşit din fire. A fost o singură lovitură”, încearcă să explice cele întâmplate învăţătorul Dumitru Dragotă.Mama fetiţei lovite crede că atitudinea învăţătorului are legătură şi cu condiţia modestă a familiei. Aceasta mai are 8 fraţi, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani. Familia Manta locuieşte pe un deal, la câţiva kilometri buni de şcoală. Cei 9 copii şi părinţii lor locuiesc în doar două camere, însă Paraschiva Manta spune că se străduieşte să le ofere copiilor săi tot ce îşi doresc.

Click! spune

„Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au fost sesizaţi prin plângere scrisă. În cauză s-a deschis dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de purtare abuzivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net