Bătrân batjocorit! Trebuie să parcurgă trei kilometri prin pădure ca să ajungă acasă

Ultima actualizare:

    Marin Viziru pierde zilnic patru ore pe drumFoto: adevarul.ro
Marin Viziru pierde zilnic patru ore pe drumFoto: adevarul.ro

Chin! Marin Viziru (71 de ani), un sătean din comuna doljeană Secu, trăieşte, de două luni, coşmar. Bărbatul a rămas fără calea de acces pre gospodărie, după ce un vecin a închis drumul. De vină pentru situaţia creată sunt angajaţii primăriei, care au uitat să treacă uliţa pe hartă.

Nevoit să ocoloească! Marian Viziru povesteşte cu lacrimi în ochi că, la vârsta de 71, ani este nevoit să meargă trei kilometri prin pădure pentru a putea ajunge la locuinţa lui. Totul a început în urmă cu două luni, când un vecin a închis calea de acces cu acte în regulă. Bătrânul susţine că de vină pentru situaţia de faţă sunt angajaţii primăriei.

"Sunt bătrân şi bolnav"

„Eu nu mai am acces la drum şi n-am încotro: trebuie să merg prin pădure pentru a putea ajunge la căsuţa mea”, povesteşte, necăjit, pensionarul. “Am documente şi pot dovedi că legal am cale de acces, însă nimeni de la primărie nu vrea să vină şi să rezolve această situaţie. Nu sunt eu de vină că că au greşit ei actele acum mulţi ani. Vecinul meu a închis drumul, iar eu ori zbor, ori merg prin pădure pentru a putea ajunge la locuinţa mea. Sunt bătrân şi bolnav şi trebuie să îndur asta din vina altora. Pe drum fac zilnic patru oare: două ore până cobor în sat ca să-mi cumpăr de mâncare, alte două ore până urc acasă“, a povestit bătrânul.

Greşeală în actePotrivit vecinilor, calea de acces a fost închisă abuziv. Autorităţile locale din comuna doljeană Secu admit că bătrânul are dreptate, însă rezolvarea este doar în instanţă. „Noi o să îl ajutăm cu toate documentele ca să câştige în instanţă. Sperăm să nu se ajungă acolo, iar cel care a închis calea de acces să înţeleagă că nu este normal. Actele au fost greşite cu mult timp în urmă, iar angajaţii primăriei de la vremea respectivă au uitat să treacă uliţa pe hartă“, explică Vioreş Ţirei, viceprimarul comunei Secu.

"Drumul rămâne închis"Vecinul care a închis calea de acces susţine că are acte de propietate pentru terenul respectiv şi că nu a încălcat legea. „Este propietatea mea şi era normal să închid cu gard tot terenul. Nu cred că am încălcat legea absolut deloc. Dacă documentele au fost întocmite greşit, ne vom judeca şi vom vedea cui o să-i dea instanţa câştig de cauză. Până atunci, drumul rămâne închis“, spune, răspicat, Dan Stoian, proprietarul terenului.

Vezi video pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net