Bătaie de joc. De ce stau nefolosite în hangar două avioane pentru transportul organelor donate de Ion Ţiriac

avion_medical.jpg

Marea majoritate a zborurilor se fac cu TAROM, iar avioanele speciale stau nefolosite
Marea majoritate a zborurilor se fac cu TAROM, iar avioanele speciale stau nefolosite
Foto: ziarulring

Cele două avioane de tip turbo donate, de peste şase luni, de omul de afaceri Ion Ţiriac Ministerului de Interne pentru transportul organelor sunt blocate în hangar. Motivul pentru care nu zboară este că piloţii ministerului trebuie să înveţe să le folosească.

"Preocuparea noastră este să se reglementeze mai repede situaţia celor două aparate donate de Ion Ţiriac Ministerului de Interne pentru transportul de organe. Deşi au fost donate de peste şase luni, acestea încă nu pot zbura pentru că sunt probleme cu birocraţia, cu piloţii. Sincer să fiu, acele avioane ne vor ajuta mult în activitatea noastră. Am înţeles că este o problemă şi cu instructajul piloţilor, pentru că cei care vor zbura pe aceste avioane sunt piloţi ai Ministerului de Interne. Nu vor mai zbura cei care le-au pilotat până acum şi atunci piloţii de la Ministerul de Interne vor trebui să facă şi ei o şcoală. Dacă nu au mai zburat pe acest tip de avioane, trebuie să înveţe", a declarat pentru ziarulring.ro, dr. Victor Zota, coordonatorul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

dr._victor_zota.jpg

Dr. Victor Zota
Dr. Victor Zota
Foto: Facebook

Între timp, ANT dă 500.000 de lei pe bilete de avion

Agenţia Naţională de Transplant, prin Serviciul de Ambulanţă Ilfov, a organizat o licitaţie pentru achiziţia de servicii de transport aerian destinate echipelor medicale de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană, în valoare totală de peste 500.000 de lei. Destinaţiile solicitate au fost rutele dus-întors din Bucureşti către Baia Mare, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Satu-Mare, Timişoara şi Târgu-Mureş.

 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Pe piaţa neagră din România un rinichi se vinde cu sume cuprinse între 3.000 şi 20.000 de euro. Gălăţenii îşi vând organele chiar şi pe internet, deşi riscă o pedeapsă cu închisoarea de minim cinci ani.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5