Băsescu a fuzionat cu partidul lui Oprea, "șeful mafiei personale a lui Năstase"

Ultima actualizare:

    Între Băsescu și Oprea s-au dat mai multe meciuriFoto: Mediafax
Între Băsescu și Oprea s-au dat mai multe meciuriFoto: Mediafax

Vestea că PMP și UNPR au fuzionat a luat prin surprindere scena politică românească. UNPR dispare, iar noul partid rezultat în urma fuziunii se va numi tot Partidul Mișcării Populare și va avea toate însemnele formațiunii politice conduse de Băsescu, cel care rămâne liderul partidului mărit.

Decizia de fuziune a venit, coincidență sau nu, la câteva zile de când Gabriel Oprea, președintele fondator al UNPR, și-a anunțat demisia și a spus că-și va duce mandatul de senator la bun sfârșit din postura de om politic independent, pentru ca mai apoi să se retragă din viața politică.

În 2004, Băsescu îl numea pe Gabriel Oprea "șeful mafiei personale a lui Adrian Năstase", iar la șase ani de la acele declarații, fostul șef al statului a spus că l-a reevaluat.

Nu a trecut o veșnicie, iar în 2014, Traian Băsescu a revenit la aceleași vechi sentimente față de Oprea, pe care l-a numit "lacheul lui Ponta".

Băsescu l-a decorat pe Gabriel Oprea

Pe 22 octombrie 2009, Traian Băsescu a semnat decretul de "înaintare în gradul de general - cu patru stele în rezervă a domnului general-locotenent în rezervă Oprea Gabriel din Ministerul Apărării Naţionale”. Câteva zile mai târziu, Băsescu declara la B1 TV: „L-am avansat datorită unei întâmplări care s-a produs la începutul anului când a fost desemnat ministru al MAI. Este prima dată când am vazut un ministru de Interne care a renunţat la fotoliu”.

Iată ce spunea Traian Băsescu despre Gabriel Oprea:

Septembrie 2004: „Din mafia personală a lui Adrian Năstase fac parte Eugen Bejinariu, Ionel Blănculescu şi Gabriel Oprea, oameni care sunt conduşi din umbră de cuplul Bittner-Petrache”; „Gabriel Oprea este şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase”.17 octombrie 2010: „Recunosc că l-am numit pe Gabriel Oprea şeful mafiei lui Adrian Năstase  dar am prima obligaţie de a asigura funcţionarea guvernului şi aici compromisul e inevitabil. Am văzut în Oprea un om pe care l-am reevaluat. După ce PSD l-a pus ministru de Interne a venit la mine şi şi-a depus demisia pentru că nu a vrut să numească capi ai mafiei în structurile de securitate naţională, în serviciile de informaţii ale MAI. Pentru mine, Oprea este un om reevaluat. Când a fost impus de PSD aveam mari semne de întrebare

13 aprilie 2014: „Oprea va fi un lacheu al lui Ponta. Ce îi va cere Ponta, aia va face, să fim foarte clari. M-am convins de asta în câteva situaţii. Deci, Oprea va executa ordinele, aşa cum le-a executat şi când a fost în alte alianţe, ca să fim foarte clari. (...) Oprea, îmi pare rău, pentru mine este un lacheu al lui Victor Ponta şi va executa dispoziţiile aşa cum îi va cere. Dacă Ponta îi va cere să fure, va încerca să fure, numai că nu e la fel de uşor de furat ca la referendum sau la alegerile prezidenţiale din 2009, pentru că nu mai este un singur reprezentant al opoziţiei. Toate partidele parlamentare aflate în opoziţie vor avea oameni în secţiile de votare. Deci va fi foarte greu să se fure”.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net