Băsescu, de Crăciun în vila lui Ceauşescu

basescu1.jpg

Familia Băsescu s-a fotografiat, de Crăciun, lângă bradul împodobit în vila de la Olăneşti
Foto: Arhiva personală

Crăciunul e sărbătoarea familiei, fie că e petrecut acasă, fie la munte, iar politicienii nu fac excepţie de la acest obicei. Anul acesta, Traian Băsescu i-a strâns pe cei dragi în jurul bradului împodobit în fosta vilă a lui Ceauşescu, de la Băile Olăneşti.

După ce şi-a încheiat mandatul de preşedinte al României, Traian Băsescu şi-a luat familia şi a plecat la Băile Olăneşti (judeţul Vâlcea) unde a petrecut Crăciunul.

sufragerie.jpg

Sufrageria este iluminată de peste 400 de becuri
Foto: marapopa.blogspot.ro

Alături de soţia sa, de fete, de gineri şi de cei doi nepoţei, fostul preşedinte s-a cazat în Palatul Olăneşti, fosta vilă a lui Nicolae Ceauşescu, despre care se spunea că voia să se retragă aici, la bătrâneţe, însă, n-a mai apucat.

dormitor.jpg

Acesta este unul dintre dormitoare
Foto: marapopa.blogspot.ro

Situată la 18 km de municipiul Râmnicu-Vâlcea, vila se află la o altitudine de 450 m, pe cel mai înalt deal din zonă şi este înconjurată de pădure. De unde te-ai uita din Olăneşti, nu vezi palatul, atât de bine a fost amplasat. După 1989, vila a fost extinsă, lucrare care a costat statul 1,5 milioane €. Clădirea are demisol, parter  şi etaj, dar şi un turn de unde pot fi admiraţi munţii din împrejurimi.

amplasare-vila.jpg

Vila e amplasată pe cel mai înalt deal din Olăneşti
Foto: marapopa.blogspot.ro

Un plus de frumuseţe e dat de grădina vilei, pentru amenajarea căreia s-au cheltuit 47.600 €. În ceea ce priveşte interiorul palatului, covoarele sunt lucrate manual, candelabrele şi şemineurile sunt unicat, sufrageria este iluminată de 487 de becuri, iar în holul principal se află o mini-arteziană din porţelan. Şi ca să nu se plictisească oaspeţii, aceştia au la dispoziţie o piscină, saună, club şi sală de cinema. Vila nu se mai închiriază publicului larg din 2006, ci doar demnitarilor.

Premierul Victor Ponta a sărbătorit la Cornu

familie-ponta.jpg

Victor Ponta, Daciana şi Irina, lângă bradul de Crăciun

Şi premierul şi-a petrecut Sărbătorile tot în familie, alături de fiica sa, Irina, şi de soţia, sa, Daciana.

casa-ponta1.jpg

Acestea sunt cele două case de la Cornu ale familiei Ponta

De altfel, primul-ministru a pus pe Facebook o fotografie în care apar toţi trei, urându-le prietenilor virtuali „Crăciun fericit!”. Cei trei s-au retras pentru câteva zile la casa pe care Daciana o deţine în comuna prahoveană Cornu, în aceeaşi localitate în care şi Adrian Năstase îşi are casa de vacanţă.

casa-ponta2.jpg

Acestea sunt cele două case de la Cornu ale familiei Ponta

Pe domeniul de circa 6.000 de metri pătraţi ai familiei Ponta se află, de fapt, două case. Familia Ponta a declarat, însă, că cea de-a doua clădire este o anexă a casei propriu-zise.

Au petrecut în familie şi cu prietenii
Soţii Iohannis au mers la slujbă. Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au mers, în prima zi de Crăciun, la biserica romano-catolică din Piaţa Mare din Sibiu.

sotii-iohanis.jpg

Foto: sibiu100.ro

Îmbrăcaţi elegant, cei doi au intrat la slujbă ţinându-se de mână. Înainte, însă, Iohannis le-a urat celor prezenţi acolo „Crăciun fericit!”. După slujbă, la ieşirea din biserică, Carmen şi Klaus Iohannis au fost aplaudaţi de câteva persoane. Potrivit sibiu100.ro, după-amiaza zilei de 25 decembrie preşedintele şi-a petrecut-o jucând tenis.
Crăciun fără Rege, la Săvârşin. An de an, Familia Regală îşi petrece Crăciunul la Săvârşin (judeţul Arad), unde respectă toate obiceiurile locale. De data aceasta, Regele Mihai I şi Regina Ana şi-au petrecut Sărbătorile în Elveţia, din cauza stării precare de sănătate a Reginei.

Însă, Principesa Margareta, Principele Nicolae şi Principele Radu au împodobit bradul în palatul de la Săvârşin, ca de obicei. Alteţele lor i-au primit pe colindători cu un pahar de vin.
Elena Udrea, alături de prieteni. Elena Udrea a petrecut Crăciunul în Bucureşti, alături de familie şi de prieteni. În Ajun, şefa PMP le-a făcut urări prietenilor virtuali şi a pus pe Facebook o fotografie, în care apare alături de colega sa de partid, Ruxandra Dragomir, având în spate un brad împodobit.

De asemenea, Udrea a spus că, la tradiţionala masă de Crăciun, a venit şi fina ei de la Slobozia.
Robert Negoiţă a pus steaua în brad. Înconjurat de copii a petrecut primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, Crăciunul.

„Pentru mine, cel mai frumos cadou e bucuria lor. Crăciun fericit cu cei de-acasă, dragi prieteni!”, a scris Negoiţă pe Facebook, alăturând o poză în care apare împreună cu soţia sa şi cu cei trei copii, cei mari din prima căsătorie, cel mic, din actuala căsnicie. Cu toţii participă la împodobirea bradului, cel mai frumos moment din Ajunul Crăciunului.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1