Basarabenii cu cetăţenie română dau năvală la vaccinare

basarabeni.jpg

Moldovenii cu domiciliul fictiv în comunele din nordul ţării nu ezită să se programeze pe platformă pentru imunizare
Foto: adevarul.ro

Locuitorii din Republica Moldova care stau fictiv în satele de graniţă ale judeţului Botoşani profită din plin de avantajele cetăţeniei româneşti. Aceştia au luat cu asalt centrele de vaccinare din Botoşani, pentru a se imuniza gratuit.

Este cunoscut faptul că mii de basarabeni stau doar în acte pe teritoriul ţării noastre,  tocmai pentru a obţine cetăţenia română şi pentru a beneficia de avantajele acesteia în Uniunea Europeană. Prezenţa lor în statistici a încurcat socotelile şi la alegeri, dar şi la calcularea ratei de infectare în multe comune. În rest, nimeni nu i-a văzut vreodată la faţă în comunele de domiciliu, după cum explică primarii din zonă. Odată cu campania de vaccinare anti – COVID – 19, basarabenii cu buletin românesc şi-au făcut brusc apariţia.

Cetăţenii de peste Prut au venit în număr mare la centrul de vaccinare de la Ştefăneşti, o localitate situată chiar la graniţa cu Republica Moldova. Practic, basarabenii se programează pe platformă, trec graniţa, se vaccinează şi pleacă înapoi. „Ei au buletin de România şi au domiciliul, în acte, la Ripiceni ori la Lunca. Sunt cetăţeni cu drepturi depline, se pot programa pe platformă şi sosesc la centrul de imunizare. Până acum sunt peste 100. Din 30 de persoane vaccinate pe zi, în jur de 20 sunt moldoveni”, dezvăluie Florin Buţura, primarul din Ştefăneşti, pentru adevarul.ro. Edilul mai spune că, altfel, nimeni nu-i vede pe aceşti cetăţeni în comunele în care, conform documentelor, domiciliază. Basarabenii s-au imunizat la Ştefăneşti cu vaccinul Pfizer - BioNTech.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1