Banii mafioţilor, zidiţi într-o vilă din Râmnicu Vâlcea. Cum a reușit o grupare de români să spele milioane de euro în Italia

x-8-front-poza-mare.jpg

Procesele intentate mafioţilor sunt extrem de mediatizate
Citeste tot despre: 

Mai mulţi români au fost inculpaţi într-un dosar de spălare de bani de milioane de euro, în spatele căruia există o grupare periculoasă, cu legături până la mafia din Italia. Ei operau în Genova şi ascundeau banii mafioţilor în pereţii unei vile din Râmnicu Vâlcea.

Descinderile de anul trecut s-au lăsat cu peste zece arestări, în ambele ţări, iar în Italia au ieşit la iveală dedesubturile unei afaceri în care se spălau 20 de milioane de euro pe an. Potrivit adevărul.ro, membrii reţelei clonau site-uri de vânzări diverse, apoi trăgeau ţepe celor interesaţi să achiziţioneze un produs, vacanţe sau chiar case de vacanţă la preţuri de chilipir.

x-8-front-poza-mica.jpg

Pentru a nu risca nimic, sala de proces e apărată de militari

Milioane de e-mailuri păreau trimise în numele unor bănci sau companii de asigurare, pentru obţinerea informaţiilor necesare în a accesa conturile. Românii emigraţi în Italia erau cei care se ocupau de escrocherii, postând zeci de reclame pe portaluri foarte populare prin care atrăgeau victimele. Numai că, în graba lor de a face bani, aceştia au făcut o greşeală care i-a costat: nu au luat în calcul legislaţia diferită de cea din România. Astfel, li s-a luat urma şi, după doi ani de anchete şi cercetări, poliţiştii italieni au reuşit să-i prindă şi să destructureze reţeaua.

Pentru a pierde urma banilor furaţi, românii îi scoteau din conturile italiene în care erau plătiţi de victime şi îi trimiteau în ţară cu dubele, autocarele, în maşini proprii sau închiriate, pentru a fi apoi „reciclaţi” în Italia şi în străinătate sub formă de achiziţii imobiliare. Pentru a fi cât mai bine ascunsă, valuta era zidită în pereţii unei vile din Râmnicu Vâlcea!  

x-8-front-poza-mica-perete.jpg

În acest perete s-au găsit milioane de euro

Numele unuia dintre membrii grupării le-a dat fiori italienilor: Salvatore Fasano, un fost nume important în criminalitatea organizată, cândva un membru activ al uneia dintre cele mai violente ramuri ale clanului Casalesi Camorra - mafia italiană. 
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1