Bănicioiu: «Farmaciile sunt obligate să aducă în 24 de ore medicamentele compensate care lipsesc»

Ultima actualizare:

    Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu

Farmaciile care au contract cu casele de asigurări de sănătate sunt obligate să aducă, în 24 de ore, medicamentele compensate şi gratuite pentru bolile acute care s-au epuizat şi în 48 de ore pe cele pentru suferinţele cornice. Altfel riscă să rămână fără contract, atenţionează Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au demarat, joi, verificări privind respectarea obligaţiilor pe care le au farmaciile care au contract cu casele de asigurări de sănătate.

Conform prevederilor legale, farmaciile au obligaţia de a se aproviziona în mod continuu cu medicamentele care sunt acordate în cadrul sistemului de asigurări de sănătate, cu sau fără contribuţie personală, mai precis medicamentele compensate şi gratuite, scrie Mediafax.

“În condiţiile în care un pacient solicită un medicament prescris de medic, iar farmacia nu are în stoc medicamentele compensate la preţuri mai mici sau egale cu preţul de referinţă, aceasta are obligaţia de a se aproviziona în termen de 24 de ore pentru bolile acute şi 48 de ore pentru cele cronice. În niciun caz farmacia nu trebuie să propună pacientului un medicament mai scump”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, potrivit sursei citate mai sus.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, introducerea pe lista medicamentelor compensate şi gratuite a 23 de noi produse pentru tratarea unui număr de 29 indicaţii terapeutice, lista urmând astfel să cuprindă medicamentul cel mai important pentru hepatita B, dar şi medicamente pentru boli cardiovasculare, HIV/SIDA sau diabet zaharat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net