Bani mai mulţi pentru autostrăzi, pe hârtie

Executivul a definitivat proiectul de buget pentru anul 2017 şi a prevăzut fonduri mult mai mari decât anul trecut pentru transporturi, agricultură, finanţe publice şi cheltuieli sociale.

Bugetul Ministerului Transporturilor, pe care Guvernul îl va supune aprobării în Parlament, este cu 60,3% mai mare decât cel de anul trecut. Însă, în proiecţia pe 2017, guvernanţii şi-au imaginat că vor atrage fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană în valoare de 8,3 miliarde de lei, cu 177% mai mult decât în 2016. Mai mulţi bani sunt prevăzuţi pentru turism (+63,6%), pentru cercetare şi inovare (+225%), pentru ape şi păduri (+91,5%), pentru economie (+65,2%). Recordul e deţinut de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, căruia îi revin 610,3 milioane de lei (+2.209%). După eliminarea taxei radio-tv, Televiziunea publică va fi susţinută cu fonduri de stat, în creştere cu 662% faţă de 2016 (950 de milioane de lei). Şi Radioul public va avea un buget aproape dublu, de 383 milioane de lei. Scăderi au fost prevăzute la Educaţie (-7,9%), la Tineret şi Sport (-9,2%) şi la Energie (-31,1%). Bugete mai sărace vor avea Consiliul Concurenţei (-17,4%), ANI (-26%) şi Administraţia Prezidenţială (-4%). Proiectul bugetului trebuie adoptat în şedinţă de Guvern, apoi înaintat Parlamentului pentru aprobare.

Loading...

Citește și

  • În primul rând, conform planurilor, se aşteaptă inaugurarea a cel puţin 160 km de autostradă. Astfel, anul acesta ar trebui să se deschidă traficului circa 70 km de autostradă între Sebeş şi Turda, 50 km de autostradă între Câmpia Turzii şi Târgu Mureş, 8,7 km de şosea de patru benzi între Gilău şi Nădăşelu şi porţiuni din lotul 2 Lugoj-Deva, scrie „Capital”.

  • autostrada soarelui utilaje

    La o zi de la ninsoarea abundentă care a pus stăpânire pe sud-estul ţării, 128 de oameni sunt încă blocaţi între nămeţi. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, sâmbătă, că persoanele se află în zone de siguranţă, autorităţile intervenind în acest moment pentru scoaterea lor de pe autostradă cu utilajele de deszăpezire.

  • Se lucrează de zor la ciotul de autostradă! Chiar dacă miercuri (29 noiembrie) a fost zi liberă de la stat, muncitorii erau pe şantier. Au asfaltat bretelele care ne vor scoate din Autostrada Bucureşti-Ploieşti (A3) pe strada Emil Racoviţă, din Voluntari. La sfârşitul lunii decembrie se vor deschide circulaţiei.

  • deszapezire in lume, utilaje deszapezire, zapada Europa, deszapezire autostrada Canada, deszapezire Rusia

    În toate statele europene, dar și pe continentul nord-american ori în Asia ninge în draci iarna. Este o manifestare normală a vremii în sezonul rece, de care nu se miră nimeni. Însă, modul în care intervin acești oameni pentru a îndepărta efectele iernii te fac să regreți că te-ai născut în România. Iată cum își curăță străinii șoselele și autostrăzile, chiar dacă iarna îi ia și pe ei, câteodată, prin surprindere.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1