Bani din Fondul de Rezervă al Guvernului, pentru școala online. Elevii fără acces la tehnologie vor primi tablete

Ultima actualizare:

    Apicația Zoom poate fi accesată de pe orice dispozitiv conectat la internet
Apicația Zoom poate fi accesată de pe orice dispozitiv conectat la internet

Premierul Ludovic Orban anunţă că bani din Fondul de Rezervă al Guvernului vor fi alocaţi pentru achiziţionarea de tablete pentru elevii care nu au acces la tehnologie, pentru a face cursuri online. Tot din aceleași surse vor veni bani și pentru asigurarea de măşti de protecţie categoriilor sociale considerate vulnerabile, care intră sub incidenţa legilor privind venitul minim garantat.

Ludovic Orban a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că din Fondul de Rezervă al Guvernului vor fi alocate sume pentru cumpărarea de tablete, care vor fi distribuite elevilor care nu pot face cursuri online din cauza lipsei mijloacelor tehnice. Tot din Fondul de Rezervă al Executivului vor fi și cheltuelile necesare pentru distribuirea de măşti categoriilor sociale vulnerabile, care au venitul minim garantat.Primul ministru a precizat că Ministerul Sănătăţii, INSP şi alte instituţii, precum ITM, vor finaliza elaborarea setului de reguli ce vor trebui respectate în fiecare domeniu economic pentru care se vor ridica restricţiile: transport public, comerţ, activitatea din centrele de înfrumuseţare, cabinete stomatologice, spaţiile de birouri din instituţii publice şi companii private. "Va trebui să le aducem în formă finală şi vreau să facem dezbatere publică astfel încât înainte de a le adopta să primim punctele de vedere ale angajatorilor, ale persoanelor astfel încât să luăm cele mai bune măsuri care să protejeze angajaţii la locul de muncă”, a afirmat premierul.

Și Ministrul Edcației a promis spijin pentru elevii nevoiași

Pe 27 aprilie, Monica Anisie, ministrul Educației, a venit cu lămuriri după ce Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat că gradiniţele, şcolile şi universităţile nu se vor mai deschide în acest an şcolar. Pentru elevii fără posibilități, ministerul și școlile vor asigura calculatoare. ”Continuă învăţarea asistată de tehnologie până pe 12 iunie,  când se vor încheia cursurile anului şcolar 2019/2020. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin”.

Citește și:

Ce este aplicația Zoom și cum se folosește în cadrul școlii online

«Mă autentific cu Google», un fel de chineză pentru unii profesori. Cum decurg, de fapt, cursurile online

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net